Published On: Wed, Aug 26th, 2015

SULJAGIĆ NA TWITTERU Dunović neće dozvoliti ulazak SNSD-a u Vladu FBiH

Milan Dunović nikad neće potpisati ulazak SNSD-a u Vladu FBiH, napisao je Suljagić na svom Twitter profilu.
Rekonstrukcija vlasti u Federaciji BiH zapinje zbog opstrukcija koje provodi Demokratska fronta Željka Komšića, ali i međusobnog zatezanja između SDA i SBB-a.
Nakon posljednjeg sastanka između čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića, upućen je poziv DF-u da razriješi krizu. Čović je istaknuo da je ključ rješenja za probleme u FBiH u DF-u odnosno u potpredsjedniku FBiH Milanu Dunoviću za kojeg je rekao da smatra da treba sam podnijeti ostavku.
“DF stvarno mora reći je li ili nije u vlasti i pustiti onima koji su prihvatili odgovornost da nesmetano rade svoj posao”, poručio je Čović.
Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić je putem društvenih mreža poručio da Dunović nikad neće potpisati ulazak SNSD-a u Vladu FBiH.
“Možda bi trebalo ćirilicom da Čović razumije, ali Milan Dunović nikad neće potpisati ulazak SNSD-a u Vladu FBiH”, napisao je Suljagić na svom Twitter profilu.
Podsjećamo, nakon posljednjeg sastanka Čovića i Dodika istaknuto je kako SNSD neće ulaziti u strukture vlasti u FBiH niti na razini Viječa ministara.