Published On: Ned, srp 11th, 2021

Suljagić: Brnabić laže, Vučićev izaslanik godinama moli i preklinje

Direktor memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić reagirao je danas na izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Na 26. godišnjicu genocida, Brnabić je rekla da se “u Srebrenici dogodio stravičan zločin 1995. godine, ali da srpskim dužnosnicima tamo nije mjesto dok se ne procesuiraju napadači koji su prije šest godina napali tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića”.

Dok svi koji su napali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tadašnjeg premijera, koji je u Srebrenicu otišao izraziti poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu, ne budu izvedeni pred lice pravde, ne vidim da je nama dužnosnicima tamo mjesto – rekla je Brnabić za TV Prva.

Nazvala je to “skandalom” da nitko nije odgovoran za napad na Vučićev život, što bi značilo da se tako nešto može ponoviti.

Izražavam veliko žaljenje jer se u Srebrenici dogodio užasan zločin i nemam problema s poštovanjem prema svim žrtvama – rekla je Brnabić i istaknula da je normalna praksa da netko odgovara za napad na dužnosnika druge države. Čudi me da to ignoriraju. Očito je da se ništa od toga nikada neće dogoditi – rekla je Brnabić.

Uslijedila je Suljagićeva reakcija.

Ana Brnabić laže. Već godinama osobni izaslanik Aleksandra Vučića moli, plače i moli nas da mu dopustimo da dođe na komemoraciju u Srebrenici. I uvijek dobije isti odgovor: Kad Srbija genocid nazove pravim imenom, bit će mu mjesto na komemoraciji – izjavio je Suljagić na Twitteru.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x