Published On: Čet, pro 9th, 2021

ŠULIĆ: OHR-u nije dozvoljeno prisutvo sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine, jer OHR ne postoji

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da predstavnicima OHR nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sjednici Skupštine o vraćanju nadležnosti oduzetih Republici Srpskoj.

Ured “visokog predstavnika” u BiH (OHR) poslao je službi Narodne skupštine obavještenje da će njihov predstavnik nazočiti sjednici. Napominjem da to nije bio ni zahtjev, ni molba, već obavještenje. Kao predsjedavajući, obavijestio sam ih da im to nije dozvoljeno – rekao je Šulić.

Šulić napominje da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koji drugi ured na ovaj način komunicira s Narodnom skupštinom, prenosi RTRS.

S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik pa samim tim i njegov ured ne vidim bilo kakav osnov za njihovo prisustvo posebnoj sjednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti, rekao je Šulić.

Predsjedavajući Narodne skupštine republike Srpske je istaknuo da je predstavnicima Ureda Europske unije dozvoljeno prisustvo sjednici.

Predstavnici Europske unije su se obratili Narodnoj skupštini, uz puno uvažavanje, molbom da prisustvuju sjednici i mi smo im to dozvolili. Republika Srpska uvažava Europsku uniju i spremna je na razgovor sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Drago mi je što će predstavnici ureda Europske unije moći nazočiti ovoj važnoj sjednici – naglasio je Šulić.

Šulić je rekao da će mediji iz Republike Srpske izravno prenositi sjednicu i da zaposlenici bivšeg ureda visokog predstavnika mogu, kao i svi ostali građani, na taj način pratiti prenos skupštine./HMS/

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Atom
Atom
8 mjeseci prije

Vrata su vam širom zatvorena…

Jerko
Jerko
8 mjeseci prije

Pravilno. Ko ih hebe.

Izmetbegović
Izmetbegović
8 mjeseci prije

To srbi, bez vađenja.. Narašće šmitiću kosa od muke.. Nek se žali majčici Rusiji..

Jerko
Jerko
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
8 mjeseci prije

Došlo njihovih 5 minuta. Dosta su ih drugi hebavali.

Dedzal
Dedzal
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
8 mjeseci prije

Nije Denis srbin on je bosnjak…samo iz dodikove stranke…to ti dodje ko komsic vama al eto protiv ovog nemate nista…suncokreti i licemjeri…gdje ste vecina jedan covjek jedan glas al na drzavnom nivou ne…nece da moze vise tako…

Last edited 8 mjeseci prije by Dedzal
Jerko
Jerko
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
8 mjeseci prije

Ni blizu.

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
8 mjeseci prije

Onaj vaš Dennis nije Dennis nego Muhamed. Srami se vlastitog imena i prezimena.

Jerko
Jerko
8 mjeseci prije

Svaka čast. Pravilno. Nek ohr ide baketu i u Sarajabad. Oni su raja.

Klixovac
Klixovac
8 mjeseci prije

Sigmund Neumann zapisao je :”Istorija Srbije je beskrajna borba opterećena nasiljem bez granica, nepoznata među civilizovanim zemljama. U toj borbi u kojoj laž, prevara, izdaja i osveta, ubojstvo i zločin, bijaše priznato kao normalno pravilo, rasla je srpska generacija i četništvo, istomišljenici generala mihajlovića, pa se tome bez muke može razjasniti politički banditizam koji karakteriše srpske upravljače, političke, vjerske i vojničke vođe.

Klixovac
Klixovac
8 mjeseci prije

Sigmund Neumann zapisao je :”Istorija Srbije je beskrajna borba opterećena nasiljem bez granica, nepoznata među civilizovanim zemljama. U toj borbi u kojoj laž, prevara, izdaja i osveta, ubojstvo i zločin, bijaše priznato kao normalno pravilo, rasla je srpska generacija i čhetništvo, istomišljenici generala mihajlovića, pa se tome bez muke može razjasniti politički banditizam koji karakteriše srpske upravljače, političke, vjerske i vojničke vođe.