Published On: Sat, Aug 3rd, 2013

Sulejman Tihić blokira istragu protiv Salihovića?

Predsjednik SDA  Sulejman Tihić izlobirao je obustavu istrage protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića zbog zloupotrebe službenog položaja u vrijeme kad je bio predsjednik Općinskog suda za prekršaje u Tuzli, piše “Glas Srpske”. Istraga je obustavljena odmah poslije formiranja tog predmeta u tužiteljstvu.

Kaznena prijava protiv Salihovića podnesena je Federalnoj upravi policije, federalnom tužiteljstvu i Županijskom tužiteljstvu u Tuzli. Prema ovoj projavi, Salihović je zloupotrijebio funkciju da bi aktualnom gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću omogućio da prisvoji srpski stan u koji je uselio tijekom rata.

Kaznena prijava podnesena je prije nego što je Salihović stupio na dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, a da je procesuiran on ne bi mogao preuzeti taj mandat. Zato je pod pritiskom lidera SDA spriječen i pokušaj Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH da se optužbe na račun Salihovića provjere prije preuzimanja dužnosti glavnog tužitelja.

Salihović je počeo vraćati dug prema SDA u predmetima koji se vode protiv potpredsjednika i zastupnika te stranke u parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića.

Srna