Published On: Sri, kol 10th, 2016

ISIL-ovci na 80 KM OD HRVATSKE: Pucalo i ulio gorivo u bazen, jedan uhićen, dvojica naoružana pobjegla u šumu


Najmanje trojica naoružanih pripadnika selefijskog pokreta odmetnula su se šume nadomak sela Ošve kod Maglaja, potvrđeno je Žurnalu iz više policijskih izvora. Među odmetnicima su i bivši pripadnici Islamske države koji su se nedavno vratili iz Sirije.
Prvi se odmetnuo Muhamed Tutmić, bivši pripadnik Islamske države koji uhićen i optužen zbog terorizma. On se nalazi pod mjerama zabrane, ali već sedam dana policijske agencije tragaju za njim. Policija sumnja da su mu se, tijekom vikenda pridružili Adem Karamuja i Jasmin Batanović.
Karamuja je, također, povratnik iz Sirije koji je optužen za terorizam. Naime, tijekom subote došlo je do svađe u selefijskoj zajednici u Ošvama, a sve u vezi sa korištenjem lokalnog vodovoda. Karamuja je tada zaprijetio neformalnom vođi ove zajednice Izetu Hadžiću da će zatrovati vodovod. Iste noći, na kuću Izeta Hadžića ispaljena su dva metka, a on je policijskim agencijama kazao da je neposredno prije pucnjave u vozilu koje je prolazilo u blizini prepoznao Adema Karamuju. Od tada, Karamuji i Jasminu Batanoviću se gubi svaki trag.
“Sumnjamo da su se nakon ovog događaja priključili ranije odbjeglom Muhamedu Tutmiću”, kazao je za Žurnal izvor uključen u istragu ovih događaja.
Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danima tragaju za odbjeglim bivšim pripadnima Islamske države. Sumnja se da se nalaze u šumama u široj okolici Maglaja.
Tagovi