Published On: Pon, stu 24th, 2014

Šukalo predložio da se udruže SNSD i SDS

BANJA LUKA – Predsjednik Stranke napredna srpski (SNS) Adam Šukalo izjavio je uoči sjednice Narodne skupštine RS-a novog saziva da ne mogu “preletači” ili “kupljeni zastupnici” odlučivati od sudbini RS. Šukalo, koji zajedno sa svojim stranačkim kolegom Goranom Đorđić, također poslanikom u Narodnoj skupštini RS-a, može biti odlučujući faktor za skupštinsku većinu bilo kojeg političkog bloka, onog oko SNSD-a ili Savaza za promjena, nije se izjasnio kako će sutra glasati na prvoj sjednici novog saziva parlamenta RS-a.

On je večeras na izvanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci predložio veliku koaliciju SNSD-a i SDS-a koja će, navodi, preuzeti odgovornost za sudbinu RS.

-Mi Večeras na uzavreloj političkoj sceni, uoči sjednice Narodne skupštine RS-a, želimo ponuditi rješenje. Želimo biti most i da poručimo da RS i njene institucije ne mogu stvarati “preletači” niti “kupljeni zastupnici”, niti Vlada RS-a koja će sutra imati potporu 42, 43 ili više zastupnika – rekao je Šukalo.

On nije odgovarao na pitanja novinara, au prolazi je kratko dobacio da SNS ostaje u koaliciji s DNS-om.

Tvrdi da je njegova stranka “dosad imala nevjerojatne ponude oba politička bloka u RS, ali da je samo stranka koja ne misli o sebi, već o RS i BiH, u stanju da ih odbije”.
(FENA)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare