Srijeda, 17 srpnja, 2024

ŠUICA PITALA ZVIZDIĆA: Doživljava li RS eu-integracije kao slabljenje svoje moći?

Must Read

U susret današnjoj konferenciji Europski put Bosne i Hercegovine: izazovi i perspektive u Zagrebu, i posjetu vanjsko-političkog odbora Europskog parlamenta Mostaru i Sarajevu sljedećeg tjedna, jučer je u Strasbourgu održana razmjena mišljenja s Denisom Zvizdićem,  predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Potpredsjednica Delegacije Europskog parlamenta za odnose s BiH Dubravka Šuica zahvalila je Zvizdiću na iznesenim podacima o pozitivnim pomacima  u BiH na socio-ekonomskom planu. Složila se da su se prioriteti BiH promijenili  i da su ekonomska situacija i gospodarski oporavak u prvom planu.

Također, upitala je Zvizdića o stavovima Republike Srpske prema integraciji u Europsku uniju:

”Svidjelo mi se što ste rekli da je brzina integracija glavna determinanta općeg napretka. Također, budući da ste izjavili da dobro surađujete i usklađujete svoju politiku na svim razinama vlasti u BiH, uključujući i Republiku Srpsku, interesira me je li Republika Srpska doživljava europske integracije kao slabljenje svoje moći ili se zaista nalazi na europskom putu o kojemu ste nam danas govorili?”

Zvizdić je odgovorio da  su pristupanje Europskoj uniji podržali svi lideri političkih stranaka u BiH, Predsjedništvo i oba doma Parlamenta. Rekao je da ne postoji ni jedna službena izjava dužnosnika niti s jedne razine vlasti koja nije išla u pravcu podrške europskim integracijama.

Moguće je da je potpora u nekim segmentima više deklarativna nego suštinska, jer još uvijek postoje poteškoće u ubrzanoj dinamici europskih integracija. No, postoji jasna opredijeljenost, ali i prostor za širu raspravu o tome tko i kako shvaća europske integracije i doživljava ih kao jačanje Bosne i Hercegovine, odgovorio je Zvizdić Šuici./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -