SUDILO HRVATIMA POBIJEDILI GRAĐANI: Najhrvatskiji Hrvati u u povijesti medijskog hrvatovanja oslobođeni u Zambiji

OSMERO građana Hrvatske od danas mogu odahnuti, pošto ih  mediji u Možemistanu, pod kontrolom Možemizma (čitaj svi mediji u RH) od danas ne moraju više nazivati tim mrskim imenom “Hrvatima”. A koj se u ovom slučaju uzvikivalo do nebesa samo kako bi se nekako probudio osjećaj empatije za njihov slučaj.

Vraćaju se u svoje prirodno okruženje i u anacionalnu nomenklaturu sebstva.  Pobijedili su na sudu i dovode djecu. Mi im od srca čestitamo. Bez iti malo cinizma. Te se pridružujemo zgražanju hrvatske ljevice na izdajničke i prokazivačke poteze stanovitog perja.

Možemlije  su u četvrtak u Zambiji oslobođene optužbe za trgovinu ljudima mogu se s posvojenom djecom vratiti u Hrvatsku, rekao je njihov odvjetnik Kevin Silwimba. “Oslobođeni su”, rekao je Silwimba novinarima i dodao da se sada s djecom mogu vratiti u svoju zemlju. Odvjetnik je rekao da je ishod postupka protiv Hrvata “veliko postignuće” i da je pravosuđe u Zambiji “pokazalo da funkcionira”.

Ministar Marin Piletić rekao je da se organizira najbrži mogući transfer, a da će s oslobođenim hrvatskim državljanima doći i djeca, također hrvatski državljani.

Osmero građana Hrvatske uhićeno je prije sedam mjeseci u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.

Čuj “vraćaju se”. a prvi put u tercijarnoj domovini svih Hrvata. (Prve su Hercegovina i Crna Gora)

MINISTAR pravosuđa i uprave Ivan Malenica izrazio je zadovoljstvo oslobađajućom presudom osmero RH državljana u Zambiji te istaknuo da u Hrvatskoj neće prolaziti dodatne postupke jer im je priznata inozemna sudska odluka, djeca imaju dokumente i vraćaju se u Hrvatsku kao hrvatski državljani.

Ministar Malenica u izjavi novinarima rekao je da nema točnu informaciju kada bi se četiri hrvatska para s djecom trebala vratiti, no ističe da bi to trebalo biti kada se ispune sve formalnosti i kada im se dokumenti vrate.

“Možda nije realno da bude danas, ali vjerujem u narednim danima”, dodao je te rekao da konzularna služba vodi računa o putu iz Zambije u Hrvatsku.

“Njima je priznata strana sudska odluka. Djeca imaju dokumente, vraćaju se u Hrvatsku kao hrvatski državljani”, ističe Malenica.

 

Mrak Taritaš nije rekla riječ “Hrvati”: Naši građani i njihova djeca napokon dolaze doma

Javila se i zastupnica Anka Mrak Taritaš.

“Danas su nam stigle dobre vijesti iz Zambije i naši zatočeni građani, zajedno s njihovom djecom, napokon dolaze doma. Želim im da sretno stignu nazad te da što prije zaborave tu noćnu moru i nastave normalan život. Svih tih mjeseci naslušali smo se, nažalost, svega i nadam se da je sada tome kraj. Moram priznati da me često tijekom saborskih rasprava na tu temu bilo sram zbog onog što se moglo čuti od nekih kolega i kolegica”, napisala je.

Glavašević: Krvavi politički poeni. Te ljude nikad nije zanimala istina, samo gaženje

Viši sud u Ndoli oslobodio je osmero hrvatskih državljana jer optužba nije dokazala trgovinu ljudima i krivotvorenje dokumenata o posvajanju, priopćila je hrvatska vlada, dodavši da je njihovu posvojenu djecu sad potrebno što brže i lakše integrirati u hrvatsko društvo.

O svemu se oglasio Bojan Glavašević. “Nakon oslobađajuće presude u Zambiji, ljudi koji su zadnjih 7 mjeseci javno ih linčovali te ljude i njihovu djecu, govore o “dubokoj državi” i, tu u Saboru, o “korumpiranim sudovima zemalja trećeg svijeta””, piše Glavašević.

more recommended stories