Suđenje za ubojstvo sarajevskih policajaca zatvoreno za javnost, svjedoci izloženi opasnosti

Na prijedlog tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, suđenje u predmetu “Sava Marinković i drugi”, koje se odnosi na slučaj ubojstva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, danas će biti zatvoreno za javnost.

Sudac u ovom predmetu Igor Todorović odlučio je uvažiti prijedlog postupajućih tužiteljica, a u kojem su zahtijevale isključenje javnosti s današnjeg ročišta.

Razlog je, kako je kazala tužiteljica Aida Topalović, zaštita interesa svjedoka.

“Pojedina lica se dovode u vezu sa planiranim likvidacijama policajaca u Sarajevu, zbog čega današnje svjedočenje zaposlenika SIPA-e Emira Sokočevića, koji će prezentirati dokaze iz Sky aplikacije, ne bi trebalo ići u javnost. Također, isključenje tražimo i zbog zaštite optuženih i članova njihove obitelji čija se imena spominju u aplikaciji”, pojasnila je tužiteljica.

Dakle, odluka suda, odnosno prethodno prijedlog Tužilaštva KS, odnosi se na današnje ročište, odnosno današnje čitanje razgovora iz Sky komunikacije te svjedoke koji će biti spominjani na današnjem ročištu.

Podsjetit ćemo, optuženi u ovom predmetu su Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, a terete se za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u listopadu 2018. godine.

Osim toga, terete se i za kazneno djelo “Teška krađa”.

Optuženi se terete da su 26. listopada 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4 sata i 20 minuta, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu.

more recommended stories