Published On: Čet, lis. 5th, 2017

Suđenje Mili Puljiću: Bošnjaci činili 30% postrojbe

U nastavku glavnog pretresa u predmetu koji se vodi protiv Mile Puljića obrana je izvela nova tri svjedoka – Žarka Soldu, Zdenka Penavu i Gordana Zeljku. Oni su se izjašnjavali o okolnostima, kako su i sami istaknuli, svoga borbenoga puta i događaja u “prvom” ratu protiv srpske vojske i u “drugom” ratu protiv Armije BiH.
Ono što je bitno u “prvom” ratu, a posebno zbog udruženog zločinačkog pothvata, koji se navodi u optužbi, dokazivali su kako su zajednički djelovali s Armijom BiH u vojnim operacijama krajem 1992. godine.
“Dva rata”
Također su naveli kako je veliki broj Bošnjaka, tada još uvijek muslimana, bio u postrojbama HVO-a te da nije bilo nikakvih sukoba i da su nakon tog razdoblja crte zajednički držali s pripadnicima Armije BiH te da je faktički rat s A BiH počeo 30. lipnja 1993., kada je Armija Bosne i Hercegovine, zajedno s pripadnicima bošnjačke nacionalnosti iz HVO-a, napala Hrvatsko vijeće obrane, uhitila jedan dio vojnika i tada je nastalo opće rasulo u tom dijelu Mostara i došlo do preustroja kompletno Druge bojne….
Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer