Published On: Sri, kol 7th, 2019

Sudac suspendiran jer je osuđivan zbog silovanja u pokušaju

Prvostupanjska disciplinska komisija za suce Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) donijela je odluku o privremenoj suspenziji suca Županijskog suda u Sarajevu Huseina Delalića.

Delalić je privremeno udaljen od vršenja dužnosti dodatnog suca Županijskog suda u Sarajevu počevši od idućeg dana od dana donošenja odluke do okončanja disciplinskog postupka pokrenutog disciplinskom tužbom Ureda disciplinskog tužitelja VSTS-a BiH.

Žalba ne odgađa izvršenje odluke o privremenom udaljenju.

-Ovakvom odlukom Prvostupanjska disciplinska komisija VSTS-a BiH ničim ne prejudicira niti može utjecati na ishod disciplinskog postupka, kao ni na pravo obrane tuženog – priopćeno je iz VSTV-a.

Prije dva dana šef Izaslanstva Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark pisao je predsjedniku Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milanu Tegeltiji, te zatražio preispitivanje odluke o imenovanju suca Huseina Delalića u Općinski sud u Sarajevu.

VSTS je 17. srpnja produžio mandat na još dvije godine sudiji Huseinu Delaliću u Općinskom sudu Sarajevo. Ipak, s obzirom na to da postoji sumnja da je Delalić ranije osuđivan i to zbog krivičnog djela silovanja u pokušaju, reagiralo je i Izaslanstvo EU u BiH.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare