Subota, 13 srpnja, 2024

Sud vraća Bakira Hadžiomerovića na mjesto odgovornog urednika na FTV

Must Read

Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje kojim se u slučaju Bakir Hadžiomerović protiv Radiotelevizije Federacije Bosne i Hercegovine određuje privremena mjera osiguranja i nalaže da FTV do okončanja sudskog postupka Hadžiomerovića vrati na poziciju odgovornog urednika za TV program i multimediju ove medijske kuće.
U pisanoj izjavi za javnost Hadžiomerovićev odvjetnik Nedim Ademović je priopćio kako je zadovoljan privremenom mjerom kojom se njegov klijent vraća na mjesto s kojeg je 01. lipnja ove godine smijenjen i premješten na mjesto komentatora.
“Ova mjera se mora odmah izvršiti, a opstruiranje izvršenja predstavlja krivično djelo prema krivičnom zakonodavstvu FBiH”, stava je Ademović. On dodaje kako je izricanje privremene mjere “bila zakonska obaveza postupajuće sutkinje u predmetnom slučaju”.
“Kolege odvjetnici vrlo dobro znaju kako je frustrirajuće kada suprotna strana u postupku zloupotrebljava procesne mogućnosti u cilju izbjegavanja postupka. Takvo postupanje u radnopravnim sporovima, koji su hitne prirode, ugrožava egzistenciju ljudi koji se bore za svoja osnovna prava. Ove zaključke potvrđuje i činjenica da je tužena strana, u trećem pokušaju održavanja pripremnog ročišta, tražila izuzeće sutkinje. To je opet samo još jedan pokušaj izbjegavanja suđenja bez opravdanih razloga”, navodi Ademović.
Bakir Hadžiomerović je više od desetljeće bio urednik Političkog magazina “60 minuta”, jedan period i odgovorni urednik informativnog programa Federalne televizije, a ovog ljeta menadžment FTV-a ga je smijenio s pozicije odgovornog urednika TV programa i multimedije uz obrazloženje da mjesecima nije održavao sastanke Programskog kolegija, da nije vodio računa o terminima i trajanju pojedinih emisija, da je zaobilazio poslovne procedure, da je ironično komunicirao sa nadređenim, itd. Nakon smjene Hadžiomerović je protiv menadžmenta FTV-a pokrenuo sudski postupak do čijeg okončanja se, po odluci Općinskog suda, vraća na uredničku poziciju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve veći broj turista u Čapljini: Uživaju na rijekama i kulturnim znamenitostima

Čapljina, gradić smješten u dolini rijeke Neretve, postaje sve popularnija turistička destinacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta, a posebno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -