Published On: Uto, kol 29th, 2017

SUD NAREDIO: Ministar Salko Bukvarević mora isplatiti  invalidnine


Poskok info 
je u posjedu sudske odluke kojom se naređuje da Ministar Federalnog ministarstva za pitanja branitelja,  Salko Bukvarević ratnim vojnim invalidima mora isplatiti invalidnine koje su nezakonito obustavljene od strane ranije vlasti, isplatiti zakonske kamate i sudske troškove ili će se suočiti sa posljedicama kako  sud navodi u svojoj odluci.   Sud navodi da se mora u roku od 30 dana postupiti po presudi u protivnom će se ministar Bukvarević suočiti sa sankcijama novčane kazne i udaljena sa dužnosti koju obavlja.

Kako saznaje ovaj portal postoje desetci ovakvih odluka po kojima ministar Bukvarević do danas nije postupio niti su ove presude navedene u tromjesečnom izvješću koje je prije nekoliko dana objavljeno. Navodimo da se u tromjesečnom izvješću navode ogromne uštede revizije međutim kao saznaje ovaj portal Federalno ministarstvo za pitanja branitelja ne isplaćuje  invalidnine RVI kako je to sud naložio i prikazuje značajna sredstva koja su nastala uštedom revizije.

Tragom sudske odluke kontaktirali smo odvjetnike iz ZOU Paponja –Bunoza koji zastupaju određeni broj invalida, međutim  samo su potvrdili da postoje sudske odluke i da su pokrenuli postupak ovrhe međutim nisu htjeli komentirati postupke ministar Bukvarevića. HVIDR-a Mostar također nam je potvrdila da su upoznati sa sudskom odlukama, da se invalidima po presudama trebaju isplatiti invalidnine i nadaju se da će Federalno ministarstvo postupiti i izvršiti odluke suda.

Poskok (1)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>