Published On: Sub, lis 4th, 2014

Sud BiH ukinuo pritvor osumnjičenima Jozi Sliškoviću i Mirjani Šakoti

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane osumnjičenim Jozi Sliškoviću i Mirjani Šakota, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje 2. listopada 2014. godine kojim je osumnjičenim ukinut pritvor i određene sljedeće mjere zabrane.

Sud je odbio prijedlog Tužiteljstva da se osumnjičenima Jozi Sliškoviću i Mirjani Šakota izrekne mjera zabrane: privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Izrečene mjere zabrane će trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drukčije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, odredit će im se mjera pritvora.

Jerko Ivanković Lijanović, Slavo Ivanković Lijanović, Jozo Ivanković Lijanović, Milorad Bahilj, Jozo Slišković, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Željko Mikulić, Zdravko Ivanković i Draženko Kvesić su osumnjičeni za kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. Kaznenog zakona BiH (KZ BiH) u vezi s kaznenim djelima porezna utaja ili prijevara iz članka 210. KZ BiH, neplaćanje poreza iz članka 211. KZ BiH i pranje novca iz članka 209. KZ BiH.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare