Published On: Pet, pro 25th, 2020

Stvari koje ne biste trebali poklanjati za Novu godinu…

Razmišljate o savršenom novogodišnjem poklonu za voljenu osobu? Pri odabiru morate biti oprezni jer postoje pokloni koje nije prikladno darivati. U redu je kupiti ih samo ako vam je osoba kojoj ste ih namijenili rekla da želi upravo taj poklon.

Izdvojili smo neke od takvih poklona, pa ako se spremate za kupovinu provjerite šta ne bi bilo dobro da kupujete:

1. Kućne ljubimice

Ako niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i može se brinuti o njemu, nikada nemojte kupiti životinju na poklon.

To se posebno odnosi na kupnju kućnih ljubimaca za djecu koja se još ne znaju sama brinuti o njima. Ipak je to živo biće koje treba odgovarajuću brigu i zalaganje.

2. Opremu za vježbanje

Koliko god osoba voljela vježbati, oprema za vježbanje nije primjeren dar. Uz to, osoba kojoj dajete opremu za vježbanje mogla bi se uvrijediti jer se poklon može uzeti kao znak da treba smršavjeti.

3. Kremu protiv bora ili celulita

Baš kao i oprema za vježbanje, kreme protiv bora ili celulita ne bi trebale biti na popisu potencijalnih darova. Jer, tko želi dobiti poklon koji mu govori da se treba riješiti bora i celulita? Ako nekoga želite ugoditi proizvodom preparativne kozmetike, puno bolji izbor bio bi mirisni losion ili kupka.

4. Vagu

Poklon kojem vjerojatno nitko neće biti sretan je – vaga. Ako žena želi imati vagu kod kuće, sama će je kupiti. Odavanje vage jednostavno nije pristojno.

5. Nož

Poklanjanje noža donosi nesreću i posvađaćete se s osobom koja vam je poklonila nož, kaže praznovjerje. Bez obzira da li vjerujete u to ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

6. Kaktus

Kaktusi i druge bodljikave biljke nisu dobri pokloni i izbjegavajte davanje ruža s bodljama jer one označavaju odnos bušenja.

7. Sredstva za čišćenje

Kako godine odmiču, sve se više radujemo novim spužvama za pranje posuđa, deterdžentima i ostalim proizvodima za čišćenje, ali nismo sigurni koliko će vaši prijatelji i članovi obitelji biti sretni kad razmotaju poklon i vide prašak za čišćenje i krpu za zaprašivanje. To biste mogli shvatiti kao poruku da biste trebali više čistiti.

8. Odjevni predmeti za oblikovanje tijela

I u ovom slučaju to je poklon koji će poslati poruku sličnu onoj ako kupite vagu ili kremu protiv bora ili celulita. Sigurno ne želite reći voljenoj osobi da postoje neke nesavršenosti za Novu godinu i Božić koje bi on trebao prikriti.

9. Ekstravagante poklone

Ako planirate kupiti suludo skupi poklon, dobro razmislite o toj velikodušnoj gesti. Velike su šanse da osoba koja će dobiti poklon želi sudjelovati u odabiru, na primjer, mjesta za odmor ili skupog uređaja.

Ekstravagantne darove posebno je dobro izbjegavati ako imate novog partnera. Naime, putovanja ili skupi sat mogu biti izvrstan izbor za nekoga s kim ste već dugo u vezi ili braku, ali u kratkoj vezi mogu stvoriti nepotreban pritisak i na početku veze koja se tek treba razviti jednostavno nisu dobar izbor.

10. Isti poklon kao prošle godine

Možda je vaša mama bila oduševljena džemperom koji ste joj kupili prošle godine, a prijateljica dnevnikom pa bi bilo najlakše igrati na sigurno i opet im donijeti isto. Međutim, bolje je odustati od te ideje jer bi vaša mama i prijateljica mogle pomisliti da se niste ni potrudili razmišljati što biste im kupili. Svakako postoji još nešto što će im izmamiti osmijeh na lice, piše zadovoljna.hr.