Published On: Čet, ožu 30th, 2023

Studija: Manjak sna može da doprinese stvaranju “pivskog” stomaka

Nova studija, objavljena u žurnalu “sleep medicine”, pokazala je da manje od osam sati noćnog sna može da doprinese da osoba ima “pivski” stomak, prenio je “New York Post”.

Studija je otkrivala vezu između nedostatka sna i sala na stomaku, opasnog sala koji se okuplja oko vitalnih organa i povezano je s metaboličkim bolestima i rezistencijom na insulin.

Dodaje se da je potrebno spavati sedam ili osam sati noću, a istraživanje pokazuje da manjak sna od samo sat vremena može da doprinese povećanju sala oko 12 grama visceralne masnoće, a san od osam sati regulira to.

“Dužina sna je povezana s nakupljanjem visceralne masnoće tijekom odraslog doba, i čini se da nema benefita ako se spava više od osam sati”, naveo je međunarodni tim znanstvenika koji je radio na studiji, ali su istovremeno dodali i da su potrebne dodatne studije da potvrde njihove tvrdnje.

U posljednjem istraživanju sudjelovalo je 5.100 odraslih osoba, starih između 18 i 59 godina, koji su bili dio istraživanja Američke zdravstvene službe i Ankete o ispitivanju ishrane.

guest
nije obvezno
2 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Žuja&ostale

Uf, dobro je, znači nije nam ova izraslina od pive nego od nedostatka sna

Nadimak

“…može da doprinese…”
Imate li lektora?
Ako je citat, prepisano, naznačite… 🙁