STUDENTICA IZ ČEŠKE OTKUCALA KOLEGE: Prijavila imena zaraženih studenata Komšiću. Sad će diplomirati prije njih…

Studentica Bosne i Hercegovine u Češkoj, Martina Mlinarević informirala je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da dio  BH studenata koji trenutno borave na studiju u Olomoucu , točnije petoro njih pozitivno na koronavirus (COVID-19).

Studenti žive zajedno u studentskom domu, a rezultati testiranja su stigli danas. Svi su, odmah po saznanju da su pozitivni, prebačeni u dio doma koji je prenamijenjen za privremeni izolatorij, te će tamo boraviti pod nadzorom medicinskog osoblja.   

Studentica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević se pismeno obratila Ministarstvu inostranih poslova Češke Republike, izvijestila ih o nemilom događaju, te zamolila za asistenciju studentima u slučaju da to bude neophodno, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovne.

Kako našoj studentici ide s ispitima u ovim teškim vremenima , nije red ni pitati.  No izgleda da bi u Češkoj mogla diplomirati bošnjački jezik. Hrvatski jezik, otkad se komšićizirala ne koristi. A i nije joj išao na faksu.

Bio bi red nakon što je MVP BIH odobio ovoj studentici stipendiju od 4.000 eura mjesečno, da i Komšić malo uleti. Uostalom to ionako nisu njegove pare. A i njezine. No potpora znanosti bi se cijenila.

Sretno s ispitima!

Poskok.info