Published On: Ned, lip 9th, 2013

Studenti ne odustaju od prosvjeda, traže i ostavku ministra

Predsjednik Unije studenata RS-a Nikola Dronjak tvrdi da banjalučki studenti ne odustaju od prosvjeda najavljenih za srijedu, 12. lipnja, te da osim zahtjeva za proširenje studentskih kapaciteta imaju još neke, među kojima je i ostavka ministra prosvjete RS Gorana Mutabdžije.

Ostavkom izvršnog tajnika SNSD-a Rajka Vasića, koji je u proteklih nekoliko dana naišao na osudu javnosti jer je nazvao studente “kopiladima”, samo je, kaže, djelimično ispunjen zahtjev studenata, jer traže da organi SNSD-a na hitnoj sjednici isključe Vasića iz te stranke.

”Na taj način će pokazati da štite i brane interese naroda RS-a”, kaže Dronjak.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci najavio da će u „utorak uputiti i zahtjev parlamentu RS-a da, kao najviši zakonodavni organ, da svoje mišljenje o ponašanju Rajka Vasića“.

Osim što inzistiraju na izgradnji četvrtog paviljona u sklopu studentskog centra u Banja Luci, Dronjak kaže da studenti inzistiraju na borbi protiv kriminala i korupcije, te na pravdi za obitelj Željke Vulića, u kojoj su također dva studenata.

Na prosvjedima, 12. lipnja ispred zgrade Vlade RS-a, ukazat će i na problem nezaposlenosti i nepotizma, a očekuju da će im se osim akademskih građana pridružiti i drugi građani.