Published On: Sub, ruj 18th, 2021

Studenti Ekonomskog fakulteta žestoko uzvratili Drašku Stanivukoviću

Priopćenje studenata Ekonomskog fakulteta prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnik Banje Luke, ali i naš kolega student sa Ekonomskog fakulteta, Draško Stanivuković, organizirao je 18. rujna 2021. pres konferenciju.

Tom prilikom, više puta je spominjao našu obrazovnu instituciju i njene uposlene, svaki put u izrazito negativnom kontekstu. Zbog toga imamo potrebu javnosti prenijeti svoje mišljenje, te stanemo u obranu časti i ugleda Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Banjoj Luci, integriteta ove institucije i nezavisnosti visokog obrazovanja i akademske zajednice.

Ne ulazeći u političku, pravnu ili bilo koju drugu dimenziju navoda gradonačelnika Stanivukovića, vjerujemo da je on, osoba koja već deset godina neuspješno studira na Ekonomskom fakultetu, posljednji među onima koji mogu napasti nastavni proces na našem fakultet. Na konferenciji za novinare, u napadima na profesore dr. Srđana Amidžića i dr. Sinišu Kurtesa, kaže da oni ‘djecu mogu naučiti samo krasti’te da nikada ne bi trebali učiti.

S obzirom na to da kolega Stanivuković ni nakon deset godina nije položio ispite kod spomenutih profesora, na čiji rad u proteklom razdoblju nije bilo apsolutno nikakvih pritužbi studenata, smatramo da bi bilo pošteno i akademski ispravno prvo poslušati i položiti nekoliko predmeta koje predaju., a tek onda kritizirati njihov rad.

Naprotiv, vjerojatno će, kao i ostali studenti, imati samo riječi hvale za pristup spomenutih profesora i sadržaj njihovih predmeta.

Također, krajnje je netočno okarakterizirati njegove kolege studente s Ekonomskog fakulteta, ljude koji bi trebali nositi budući gospodarski razvoj naše Banja Luke, kao one koji su, kako tvrdi, na fakultetu naučili krasti.

Da se radi o notornoj neistini, mogu potvrditi njegovi najbliži suradnici i brojne osobe iz njegove političke stranke koje su, ili su bile, angažirane u nastavi na Ekonomskom fakultetu. Mogli su mu prenijeti i bogato znanje iz područja ekonomije, baš kao i nama, studentima koji su marljivo i pošteno radili svih ovih godina kako bi postali stručnjaci u svom području. U deset godina koliko je gradonačelnik student, Ekonomski fakultet obrazovao je stotine diplomiranih ekonomista za koje smo uvjereni da nisu naučili kako krasti, već kako svojim radom pridonijeti cijeloj zajednici. Posebno nam je drago što su to ljudi sa svih strana političkog spektra, jer Ekonomski fakultet njeguje demokratske vrijednosti i politički pluralizam, nešto o čemu je gradonačelnik također mogao naučiti na fakultetu, što je malo više sudjelovao u nastavni proces koji sada strastveno kritizira.

Na kraju, pozivamo gradonačelnika da pobliže objasni svoje tvrdnje o lažnim diplomama koje je dao na istoj konferenciji za novinare, umjesto da ih do sada spominje samo kao opće mjesto u svojim govorima.

Mi, studenti koji vrijedno učimo i redovito izvršavamo sve svoje obveze, posebno smo povrijeđeni nepravdom u tom području, zasigurno čak i više od kolege Stanivukovića, koji ne pripada navedenoj skupini studenata.

Nadamo se da u budućnosti više neće biti ovakvih paušalnih napada na Ekonomski fakultet Sveučilišta u Banjoj Luci, te da će moguća kritika nastavnog procesa doći samo od onih koji su ih upoznali. “

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Hahaha, Draško odlučio držati predavanje svojim profesorima ? Obzirom na sve viđeno u njegovim istupima- nimalo čudna pojava. Nije lahko studirati i diplomirati, nije.