Published On: Pon, sij 12th, 2015

STRAVIČNO Džihadistkinja poručila ISIS-u: Nabijajte ih na kolac, odrubljivanje glave je previše humano

Vi ćete da ih pogubite milosrdnim metkom? Ili ćete da ih pogubite milosrdnim nožem? Nabijte ih na kolac! Nabijte ih na kolac, objavite to na društvenim mrežama i onda ih pošaljite majkama!, traži žena od džihadista
Kada je riječ o jezivim, varvarskim metodama mučenja i ubijanja, ISIS-u ne manjka kreativnosti. Naime, moćna teroristička organizacija nastavlja da se vraća antičkim metodama egzekucije, a jedan od načina ubijanja izazvao je  mnoge rasprave i stekao status daleko goreg načina ubistva od odsijecanja glave.
 
Video u kojem žena poziva Kalifa Al Bagdadija da uvede drevni ritual nabijanja na kolac je izašao u javnost, sa namjerom da izazove strah kod neprijatelja i onih koji bi mogli da im se suprotstave.
 
Prema riječima Valid Šobata, žena predstavlja “glas muslimanskih majki”, tvrdeći da je odsjecanje glave previše milosrdan način i da neće odvratiti napade na ISIS kao što su to bili vazdušni napadi od strane Amerike. Ona moli ISIS da oživi srednjovekovni metod koji je nekada koristilo Otomansko carstvo.
 
Neidentifikovana žena apeluje na ISIS da za prvu žrtvu uzme snimljenog jordanskog pilota Moaza Kasasbeha.
 
– Vi ćete da ih pogubite milosrdnim metkom? Ili ćete da ih pogubite milosrdnim nožem? Nabijte ih na kolac! Nabijte ih na kolac, objavite to na društvenim mrežama i onda ih pošaljite majkama! – viče ona.
 
Podsjećamo da je ovaj vid egzekucije prvi put korišćen u 15. vijeku. Poznati princ Vlaške, Vlad Tepeš za vrijeme svoje vladavine nabio je na kolac oko 20.000 ljudi, prikazujući proburažena tuhela uspravno i tako je napravio poznatu  “šumu” leševa.
 
Snimak pomahnitale žene pogledajte OVDE.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare