Published On: Mon, Jul 3rd, 2017

STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOCESTI U NJEMAČKOJ: Autobus se zabio u kamion i zapalio, 18 osoba živo izgorjelo? ‘Mrtvih će biti i više…’

U prometnoj nesreći autobusa na autocesti na jugu Njemačke do koje je došlo u ponedjeljak ujutro ranjeno je 30 osoba, a 18 se smatra nestalima.

Autobus u kojem je bilo 48 osoba te dva vozača zaletio se jutros iza 7 sati u kamion koji je vozio ispred njega te potpuno izgorio. Od 30 ozlijeđenih osoba nekoliko ih je u teškom stanju.

Busunglück  in Bayern: Mindestens 31 Verletzte +++ Vermutlich mehrere Tote. http://www.bild.de/news/2017/unfaelle/news-eilmeldung-reisebus-feuer-a9-52415034.bild.html 

Photo published for Unfall! A9 gesperrt: Mehrere Verletzte bei Reisebuscrash

Unfall! A9 gesperrt: Mehrere Verletzte bei Reisebuscrash

Bei dem Unfall auf der Autobahn 9 zwischen Nürnberg und Berlin wurden am Montagmorgen mehrere Menschen verletzt.

bild.de

Nejasno je kakva je sudbina nestalih, rekao je glasnogovornik policije, dodajući kako postoji samo tračak nade da su preživjeli. Policija strahuje da će broj mrtvih biti još veći.

“Do kraja dana imat ćemo točan broj mrtvih”, rekao je glasnogovornik policije Juergen Stadter za njemačku mrežu n-tv, dodajući da postoji samo minimalna nada da bi nestali mogli biti pronađeni živi.

Prema prvim informacijama, autobus je putovao od sjevera prema Nürnbergu, a u njemu su bili stariji građani, umirovljenici koji su putovali na izlet.

Na teren je izašlo više od stotinu pripadnika hitnih službi koji pružaju pomoć unesrećenima i pokušavaju pronaći nestale. U akciji su i helikopteri.

Policija je cestu A9 kod Münchberga, na kojoj se dogodila nesreća, zatvorila u oba smjera, piše welt.de

 Reisebus auf Sattelzug aufgefahren, gerät in Brand. Bus mit 46 Fahrgästen und zwei Fahrern besetzt. 31 Fahrgäste z. T. schwerverl.