Published On: Čet, kol 4th, 2016

Stravičan zločin u Turskoj: Silovali izbjeglicu iz Sirije, mučili ga i odrubili mu glavu zato jer je gay

Turska  je policija u predgrađu Istanbula, u okrugu Yenikapi, pronašla potpuno unakaženo tijelo mladog Sirijca Muhammada Wisama Sankarija koji je ubijen i masakriran samo zato što je homoseksualac, javlja BBC.

Sankari je prije godinu dana stigao u Istanbul kao izbjeglica, a zbog svoje je seksualne orijentacije i ranije imao problema. Reporteri BBC-ja su razgovarali sa Sankarijevim prijateljima koji su kao i on izbjeglice iz Sirije a zajedno su i stanovali.

Oni su novinarima ispričali da su njihova ubijenoga prijatelja prije pet mjeseci uhvatili lokalni banditi, silovali ga i jako isprebijali. Sankari je planirao bijeg iz Istanbula, ali su ubojice bili brži.

Prijatelji ubijenoga Sirijca ispričali su novinarima kako su nemilosrdne ubojice prvo grupno silovale jadnog prognanika, a potom ga mučili i odrubili mu glavu.

Oni su i ranije tražili policijsku zaštitu bojeći se da će se dogoditi najgore. U policiji nisu imali odgovor na njihove molbe za zaštitom, a iako je Sankarijevo tijelo pronađeno prije desetak dana, još nitko nije uhićen zbog ovoga jezivoga ubojstva. U okrugu Yenikapi javna je tajna tko su ubojice koji se hvale svojim gnjusnim činom, jer homoseksualci u Turskoj nisu poželjni.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>