STRAVIČAN POZIV TERORISTIMA IS pozvala na džihad na Balkanu: Ubijajte ih po BiH gdje stignete! (VIDEO)

Screenshot

Teroristi “Islamske države” podrijetlom iz BiH i sa Kosova pozvali su muslimane sa područja Balkana na “džihad” i “hidžru” /iseljavanje radi vjere/.

Jedan od pripadnika Islamske države u video poruci koju su objavili islamistički portali u BiH pozvao je svoje sunarodnjake da se “isele u zemlju islama, a oni koji ne mogu neka se bore u Bosni, Srbiji”…

“Postavljajte im eksplozive ispod auta, ispred kuća, uzmite neki otrov i stavite im u piće, u jelo neka crknu od otrova, ubijajte ih na svakom mjestu gdje god stignete po Bosni, po Srbiji, po Sandžaku. Vi to možete, a Allah će vam pomoći

Onaj tko se iseli na Allahov put, naći će mnoga dobra. Mi želimo da svoj narod milom, lijepim govorom, ili silom da izvedemo iz mraka na svjetlo”, rekao je jedan od terorista, prenosi Srna.

On je naveo da se njegovi mnogi sunarodnjaci u BiH žale da ne mogu nositi bradu, nikabe, kako teško žive, te ih poziva da “učine hidžru, da se isele i da se bore na Alahovom putu svojim imetkom i životima”.

U video poruci jedan od njih porijeklom iz BiH rekao je da Zapad na čelu sa Amerikom i kršćanska Europa nikada neće biti zadovoljni dok sve muslimane ne preobrate u svoju vjeru.

“Zato, braćo muslimani, vratite se svojoj vjeri, vratite se džihadu. Prisjetite se mudžahida koji su 90-tih godina došli da vas obrane, da brane vaše živote, imetak, vašu čast. A kako im je ta država vratila?Sada vi imate priliku da im se odužite, da kao narod ustanite. Možete ih zgaziti i staviti pod svoju čizmu”, poručio je jedan od terorista “Islamske države”.

On je naveo da mu je “čast i ponos” da se predstavi kao “Alahov rob sa balkanskog područja”.