Published On: Uto, ruj 1st, 2020

STRAVA U ŠVEDSKOJ Silovali dvojicu dječaka, pa ih žive zakopali

Policija u Švedskoj uhitila je dvojicu mladića starosti 18, odnosno 21 godinu, zbog sumnje da su oteli, silovali i dvojicu dječaka žive zakopali u na groblju u općini Solna pokraj Stockholma.

Stravičan zločin dogodio se prije 10 dana, a dječake je spasio slučajni prolaznik koji ih je ugledao kako goli tumaraju grobljem.

Prema navodima švedskih medija, dječaci su oteti u subotu 22. kolovoza i dovedeni na groblje u Solnu. Tu su se osumnjičeni nad njima iživljavali satima. Na smjenu su ih silovali i tukli, a u ranim jutarnjim satima su ih žive zakopali i pobjegli sa dragocjenostima koje su pronašli kod mališana.

Jedan od dječaka uspio se izbaviti i otkopati drugog mališana. Potom su obojica goli i krvavi naletjeli na prvog prolaznika i u suzama tražili pomoć.

Ubrzo je policija uhitila dvojicu mladića, koji su im od ranije poznati zbog brojnih kaznenih djela. Mlađi je bio uhićen zbog krađe, a stariji osuđen zbog pokušaja ubojstva. On je u trenutku izvršenja novog zločina trebao biti u zatvoru na izdržavanju kazne, ali policija ga nije uspjela sprovesti u zatvor jer je bio u bijegu.

Nije poznato koliko godina imaju zlostavljani dječaci, kao ni motiv napada.

Pojedini mediji su pisali da su dječaci nasumično odabrane žrtve, te da su ih osumnjičeni pokušali  namamiti da kupe drogu, a kada su dječaci to odbili, iz bijesa su ih oteli i doveli na groblje gdje su se na njima iživljavali više od 10 sati.

Na kraju su izmučene dječake tjerali da legnu u iskopane grobove i krenuli  ih zatrpavati zemljom.

Obojica privedenih negiraju zločine koje im se stavljaju na teret, ali prema neslužbenim  saznanjima, kod jednog od njih pronađene su stvari dječaka.

Dječacima je pružena liječnička pomoć, a nadležni kažu da su u cijeli slučaj uključeni i najstručniji psiholozi koji bi trebali pomoći dječacima izboriti se s traumama koje su preživjeli, prenosi Telegraf.