Published On: Čet, stu 7th, 2019

STRAVA U PETROVCIMA Mjesecima tražili ženu koju je suprug izbo nožem i bacio u septičku jamu

Beživotno tijelo Anice B. (46), omotano dekom i bačeno u septičku jamu obiteljske kuće u Petrovcima nadomak Vukovara, otkriveno je pet mjeseci nakon njezina nestanka, i to nakon što su vatrogasci ispumpali jamu.

Prema prvim informacijama, nesretna je Anica dva puta ubodena nožem, u srce i jetra, a okolnosti koje su tome prethodile kriminalisti intenzivno istražuju. Glavni sumnjivac trenutačno je, kako doznajemo, Aničin drugi suprug Zoran B. s kojim ima dvoje djece i s kojim je živjela na imanju koje je policija okupirala tijekom očevida.

Sve ih lagao

Anica B. posljednji je put viđena 21. lipnja ove godine, ali njezina majka i jedan od sinova iz prvog braka nestanak su prijavili 29. srpnja u vukovarskoj policiji.

Zbog šokantnog pronalaska stanovnici Petrovaca u nevjerici su gledali kako je policija češljala dvorište gotovo cijelu srijedu do kasno u noć, a kriminalistička policija i forenzičari iz Centra “Ivan Vučetić” do kasnih su sati u četvrtak pretraživali poprište jezivog zločina.

Petrovci, 071119.
Tijelo zene nestale prije 4 mjeseca pronadjeno u septickoj jami.
Na fotografiji: policijski ocevid.
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Vlado Kos / CROPIX

 

U Ivankovu, gdje živi majka ubijene Anice B., vlada neopisiva tuga.

– Čudovište je ubilo moje dijete i unesrećilo cijelu našu obitelj na čelu s četvero moje unučadi, mojih anđela. Kći mi je dva puta ubo nožem i bacio u govna! Dao joj je do znanja da je majka njegove djece smeće! Sada kad vrtim film unazad, zet je sve inscenirao i smijao nam se u lice dok smo venuli tragajući za mojom Anicom. Par dana nakon što sam s jednim od unuka otišla prijaviti njezin nestanak u policiju u Vukovar, znate što je Zoran napravio? Obavijestio je policiju da mu se Anica javila, da je dobro i da će se brzo vratiti kući. Bilo je to dovoljno da policija smanji potragu jer je riječ o punoljetnoj osobi – ispričala je za Jutarnji list kroz suze majka ubijene Anice B.

Od dana službene prijave nestanka očajna obitelj pokušavala je posložiti mozaik. Svako malo ih je, pritom, zet “futrao” informacijama kako je “čuo da je Anica viđena ovdje, pa ondje…”

 

– Ja sam nijema. Isprazna od očaja. Pokapam dijete umjesto da je ono pokopalo mene. Suprug i ja smo stari i bolesni. Prije osam dana je zet, kojeg već dulje vrijeme smatram totalnim luđakom, došao do mene i muža u posjet. Grlio nas je i ljubio i naslikavao se s unučicom. Mislili smo da ga je samo prebacio PTSP i da mu Anica fali. Tada još nitko nije mislio na ono najgore. Da bi mi danas jedan od unuka rekao kako ga je jedan od mještana Petrovaca pitao: ‘Što vam se događa u dvorištu i što vam to policija vadi van?’ Protrnula sam, a brzo je stigla katastrofalna vijest – kaže majka ubijene žene.

Nasilje u obitelji

Otkrila nam da joj se ‘kći već neko vrijeme žalila na supruga i strahovala od njegovih poteza, uvjerena da bi joj mogao nauditi’.

– Život koji je Anica prošla sa Zoranom je debeli roman. On je prošao rat i primao mirovinu od države jer je nekad bio dio MORH-a, ali je umirovljen nakon što je nešto zeznuo. Anici je, pak, branio da radi. Pretvorio ju je u sluškinju, no utjehu je našla u heklanju. Da se njihov odnos zakomplicirao i da ju je počeo mrziti iz dna duše, pokazuje i činjenica da je zet moju kćer lani u 11. mjesecu prijavio da ga je napala nožem i htjela ubiti. Iako je unuk tu večer s njima bio u kući i rekao da ono što opisuje tata nije bilo tako, Anica je osuđena na sudu i dobila je čak i zabranu prilaska. Na kraju je zet priznao da lagao, da mu je tako došlo. Njemu je život prošao u laži – zaključuje Aničina majka dok s obitelji organizira sprovod.

Mještani Petrovaca rekli su nam da je Anica sa suprugom i dvojicom sinova koje ima s njim živjela u kući gdje se dogodio zločin. Iz prvog braka, pak, ima još dvojicu starijih sinova koji su živjeli nadomak Vinkovaca, u blizini njezine majke. Neki susjedi nisu znali da je Anica nestala jer je i prije znala odlaziti od kuće pa se vraćati nakon nekoliko dana.

– Ne znam zašto se toliko dugo čekalo za prijavljivanje nestanka. Iskreno, mislio sam da je stvarno otišla i da se ne planira vratiti kući nasilniku. Ostali smo iznenađeni kad sam u srijedu ugledala policiju u njihovu dvorištu. Među njima su se najviše isticali forenzičari pa je odmah bilo jasno da se dogodilo nešto ružno – rekao nam je sugovornik iz Petrovaca.

Mještani su nam još kazali da je riječ o obitelji koja nije bila baš otvorena te su slabo komunicirali sa susjedima i sumještanima. Muž ubijene Anice, kojega je policija odvela na obavijesni razgovor, bio je hrvatski branitelj, a živjeli su u njegovoj roditeljskoj kući. Otac mu je ubijen u Petrovcima tijekom okupacije tog sela u Domovinskom ratu.

Bio ljubomoran

Od druge susjede smo doznali da je Zoran ljetos, otprilike u vrijeme kada je Anica nestala, otvorio profil na Facebooku i na njemu objavljivao njezine fotografije s poljupcima, cvjetićima, anđelima i ljubavnim porukama, ali i njihove zajedničke fotografije. Nedavno je objavio i fotografiju s tek rođenim djetetom Aničina sina iz prvog braka nakon što ih je posjetio u Ivankovu.

– Mislila sam da se kod njih napokon smirilo, ali kako k njima nitko nije išao niti su oni s nekim komunicirali, nisam niti slutila kakva se mračna tajna krije iza tih objava. Mislila sam da je ona kod kuće. On je bio taj koji je nju maltretirao, a ona je sve trpjela zbog djece. Znam da se i nakon toga vratila kući i zaključavala na spavanju, a sve dok najmlađeg sina ne uspije izvući iz tog pakla. Nažalost, nije uspjela – kroz suze nam je ispričala mještanka Petrovaca.

Zoran je, prema njezinim riječima, bio ljubomoran i izuzetno strog prema djeci, zbog čega su trojica starijih i otišli od kuće čim su odrasli.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare