Published On: Pon, ožu 25th, 2013

Strava kod Vrgorca: Krao zlatne zube mrtvacima

Vrgoračka policija uhitila je i privela 38-godišnjeg V. J. koji je tijekom prošlog vikenda opljačkao dvije grobnice na širem području Vrgorca
V. J. (1975.) je tijekom vikenda otvorio dvije grobnice, ušao u njih, otvorio sanduke i pokrao zlatninu s pokojnika.
 
Nakon ispitivanja na policiji, gdje je utvrđeno da je otvorio dva groba a iz jednog pokrao svu zlatninu, 38-godišnjaku prijeti kazna za pljačku i oskvrnuće posmrtnih ostataka.
– Užas! Usred noći doći na groblje, otvarati grobove i mrtavcima vadit zube. To je za ludnicu, a ne za zatvor! – komentiraju Vrgorčani koji dobro poznaju čovjeka o kojem je riječ.
Navodno je sudionik Domovinskog rata, koji se nakon demobilizacije nikada nije uspio prilagoditi i uklopiti u normalan život. Odao se teškim drogama te mu ovo nije prvi problem sa zakonom.
-Žao mi ga je. Bio je dobar momak. Otišao je u rat vrlo mlad, nije bio ni punoljetan, imao je možda tek 16-17 godina. Svima je bio simpatičan, suborci su ga voljeli. Poslije je pokušao riješiti vojnu mirovinu, a je li uspio, ne znam. Upao je u narkomansko društvo, hoda okolo po Makarskoj, krade. Sigurno je bio u teškoj heroinskoj krizi kada je otvarao grobove u svom selu i čovjeku čupao zube. Grozno! – ispričao nam je jedan bivši suborac tridestosmogodišnjaka koji je kazneno prijavljen za povredu mira pokojnika i predan policijskom pritvorskom nadzorniku. Ispitat će ga Županijski državni odvjetnik u Dubrovniku.
Večernji list | tportal.hr