Published On: Tue, Sep 1st, 2015

STRATEŠKI FORUM BLED 2015. Crnadak pozvao Sloveniju da bude partner Mostarskog sajma

Crnadak je potvrdio da je Sloveniji upućen poziv da bude država partner na Gospodarskom sajmu u Mostaru koji će biti održan u travnju 2016. godine, a dogovoreno je i da Erjavec uskoro doputuje u službenu posjetu BiH.
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je danas s ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavecom u Bledu, pred početak Bledskog strateškog foruma 2015.
Tema sastanka bili su odnosi BiH i Slovenije i mogućnosti za njihovo unapređenje, te europske integracije BiH i regionalna suradnja. 
Potvrđeno je da su politički odnosi BiH i Republike Slovenije veoma dobri te izražena opredijeljenost za njihovo daljnje unapređenje. S tim u vezi, Crnadak je potvrdio da je Sloveniji upućen poziv da bude država partner na Gospodarskom sajmu u Mostaru koji će biti održan u travnju 2016. godine, a dogovoreno je i da Erjavec uskoro doputuje u službenu posjetu BiH.
Također, Crnadak i Erjavec su naglasili kako će s punom pažnjom pratiti provođenje presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci, te istaknuli potrebu intenziviranja suradnje BiH i Slovenije na ekspertnoj razini.
Crnadak je ovom prilikom zahvalio Erjavecu na podršci koju Slovenija pruža BiH na putu europskih integracija, a Erjavec je pozdravio nedavno potpisivanje Sporazuma o granici između BiH i Crne Gore i ocijenio da ovaj Sporazum treba da bude primjer i ostalim zemljama regije.
Crnadak je neposredno pred početak Bledskog strateškog foruma 2015 imao i kratak neformalni susret s predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.