Published On: Tue, Jun 21st, 2016

STRAŠNA NESREĆA U SRBIJI: Autobus s turistima sletio s autoceste, petero je poginulih

Pet osoba je poginulo, a 26 je ozlijeđeno kada je autobus sa slovačkim turistima rano jutros sletio s ceste na autoputu Beograd-Niš kod Aleksinca.
Nekoliko ekipa Hitne je odmah stiglo na mjesto nesreće i ozlijeđenima je pružena pomoć, dok je petoro putnika ostalo zarobljeno ispod prevrnutog autobusa, javlja Blic. “Osam osoba je prebačeno u Klinički centar u Nišu, a dvoje u Aleksinac”, prenio je RTS. Ova strašna nesreća dogodila se oko 3,30 sati, a u autobusu je bilo 29 putnika i dvojica vozača.

Još se ne zna uzrok nesreće
Inače, slovački autobusu s turstima se vraćao sa Krfa. Prema informacijama iz AMS Srbije zastoja u prometu nema. Pripadnici Minstarstva unutarnjih poslova u Nišu i tužitelj Osnovnog javnog tužiteljstva u Aleksincu obavljaju očevid. Nije još uvijek poznat uzrok teške nesreće.
Direktor KC Niš Miodrag Lazić rekao je jutros da je u toj zdravstvenoj ustanovi zbrinuto 14 ozlijeđenih putnika iz slovačkog autobusa i da je među njima jedan putnik teže, dok je ostalih 13 lakše oulijeđeno. “Primili smo dijete koje je prebačeno na dječju kirurgiju i ono je lakše ozlijeđeno, tako da neće biti zadržano u bolnici”, rekao je Lazić.