STRANICE KOJE NEČEMU KORISTE: Stvari za koje niste znali da možete napraviti na internetu!

Svima koji se koriste internetom dobro je poznato koliko naporni mogu biti brojni linkovi kojima smo svakodnevno izloženi. Mnoge često ignoriramo, no ipak mogu se pronaći neke vrlo zanimljive i korisne stranice
Kupnja na internetu može biti prilično komplicirana, posebice ako nekome kupujete poklon, a ne znate koju veličinu nosi.
FindMyRingSize.com pomoći će vam otkriti veličinu prstena. Sve što vam treba je kreditna kartica i prsten te osobe za usporedbu. Znači, pokušajte na neki način doći do prstena osobe koju planirate iznenaditi novim poklonom, a ukoliko niste u mogućnosti to napraviti, možete koristiti virtualno ravnalo na istoj stranici.
Izmjerite udaljenost zjenica
Ukoliko preko interneta kupujete i naočale, trebat ćete detaljne upute liječnika. Ipak, liječnici ponekad zaborave pacijentu dati vrlo važan podatak za kupnju naočala, a to je udaljenost zjenica. Na internetu postoji nekoliko korisnih alata za ovu situaciju, a Warby Parker ima jedan vrlo jednostavan. Trebat će vam samo web kamera i kreditna kartica.
Raspored sjedala u avionu
Raspored sjedala u zrakoplovu obično možete pronaći na stranicama određenog zračnog prijevoznika, no stranica SeatGuru znatno olakšava potragu za savršenim mjestima na način unijeti zrakoplovnu kompaniju kojom putujete i broj leta. Ista stranica korisnicima nudi mogućnost komentiranja mjesta, pa tako možete saznati koliko ima mjesta za noge, postoje li nasloni za ruke i druge korisne informacije.
Osmislite i isprintajte vlastite 3D kreacije
Printanje 3D uzoraka postaje sve popularnije otkad je postalo dostupnije ‘običnim’ korisnicima. Internetske stranice Shapeways i i.Materialise pomažu vam da svoje 3D ideje pretvorite u stvarnost. Samo osmislite dizajn, preuzmite na stranicu i vaša 3D kreacija bit će isprintana i poslana na vašu adresu.
Stvarajte vlastite ‘policijske’ skice
Stranica Ultimate Flash Face omogućuje vam stvaranje ‘policijskih’ skica na temelju fizičkog opisa neke osobe, baš kao što to rade u policiji. Ako vam je baš dosadno, možete pokušati skicirati sebe ili nekoga iz obitelji.
Povratak u prošlost
Internetska stranica Wayback Stroj je arhiva dokumenata, među kojima je 150 milijuna web stranica od 1996. godine sve do prije nekoliko mjeseci. Unesite adresu željene stranice i vidjet ćete kako je izgledala prije primjerice pet godina.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN / dg)

more recommended stories