Published On: Čet, sij 8th, 2015

STRAH I TREPET U SARAJSTANU: Vodeći portal u BIH zabranio komentare na vijesti iz Pariza

Nakon što je jučer državna BHTV kuća zamaglila naslovnicu magazina na kojoj se nalazi karikatura Muhameda, valjda iz straha da joj Bosnićevci ne bi upali snajperima u urede, širom BIH na internet forumima osvanule su tisuće komentara potpore terorističkom napadu u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Portal Klix, već dva dana objavljuje vijesti iz Pariza sa zabranjenim komentarima. Istovremeno se u Sarajevu  sprema paljenje svijeća pred francuskom ambasadom  u znak potpore francuskom narodu. To radi onaj civilizirani dio Sarajeva dok se od javnosti krije činjenica da je mnoštvo građana BIH oduševljeno pozdravilo ovaj bezumni čin. Nadajm se da se radi o manjini.

Kako je to stati na stranu života najbolje je osjetio Dino Merlin. Nakon što je osudio teroristički napad u Parizu na svojoj FB stranici, mnoštvo facebook korisnika, pod svojim imenom, napalo je Merlina a neki mu zamjeraju da nije pravi musliman jer se usudio čestitati religijske praznike muslimanima.

Predsjednik države Izetbegović, miljenik Turske i SAD-a istovremeno ne osuđuje pokušaje ubojstva radikalnih muslimana na imama Beganovića,koji se bori protiv regrutacije bošnjačkih mladića u ISIL,  državna TV prikriva naslovnicu satiričnog tjednika, vodeći portal u zemlji cenzurira komentare, a vodeći glazbenik u zemlji nalazi se pod paljbom jer je osudio ubijanja.

Gdje je to  Bosna i Hercegovina, što je to danas Bosna i Hercegovina i kuda ona ide?