Published On: Pon, sij. 22nd, 2018

Stotine sigurnosno opasnih među migrantima u BiH

BiH bi uskoro mogla doći u velike probleme zbog sve masovnijeg priljeva ilegalnih migranata koji se nastoje domoći zemalja EU, a posebnu opasnost predstavljaju informacije da se među njima kriju i sigurnosno zanimljive osobe.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kaže kako je BiH u začaranom krugu jer migranti prelaze granicu Hrvatske koja ih vraća u Srbiju, a onda oni ponovno ulaze u BiH.

“Zloupotrebljava se bezvizni režim s Turskom. Naravno, ima i onih koji su sigurnosno zanimljivi i kada je riječ o tim ljudima, nekoliko stotina njih je identificirano i uhićeno. Za rješavanje ovog problema važna je suradnja u regiji i s međunarodnim organizacijama”, kazao je Krešić, prenosi Glas Srpske.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je kako poduzimaju niz mjera u cilju nadgledanja granice zbog masovnijeg priljeva migranata. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić upozorio je da bi BiH mogla uskoro imati velikih problema s ilegalnim migrantima, uz ocjenu da bi trebalo zapriječiti granicu između Crne Gore i Albanije.

“Nakon presijecanja glavne rute, koja je išla preko Srbije i dalje prema sjeveru, stvoreni su problemi. Sada smo postali ruta za migracije. Jedan dio migranata ostao je ‘zaglavljen’ između Srbije i Grčke. Riječ je o 10.000 ljudi koji polako ‘cure’ s tog područja. Otvorena je nova ilegalna ruta iz Grčke, preko Albanije, Crne Gore i BiH”,kazao je Mektić.

(www.jabuka.tv)

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer