Published On: Sub, ruj 28th, 2019

Stotine dječaka i muškaraca oslobođene iz islamske ‘škole strave i užasa’

Nigerijska policija je otkrila islamsku školu u Kaduni, na sjeveru zemlje i oslobodila više od 300 muškaraca i dječaka, uključujući i maloljetnike koji su ondje bili mučeni i silovani. Tijekom pretresa u četvrtak navečer u četvrti Rigasa, policija je pronašla više od 300 učenika i studenata raznih državljanstava, zatvorenih i okovanih u kući strave.

Voditelji škole su ih držali u neljudskim i ponižavajućim uvjetima pod krinkom da ih podučavaju Kuranu i da ih pedagoški čeliče, objasnio je glasnogovornik policije države Kaduna.

Vlasnik škole i njegovih šest suradnika su uhićeni. “Pronašli smo stotinjak učenika, među kojima su bila djeca od jedva devet godina, zatvorenih u maloj prostoriji”, rekao je glasnogovornik. “Žrtve su zlostavljane. Neki su rekli da su ih profesori silovali”, dodao je.

Policija je otkrila i sobu za mučenje gdje su djecu lancima vezali i tukli ako su profesori ocijenili da su nešto pogriješili.

Policijska racija uslijedila je nakon višestrukih žalbi susjeda koji su sumnjali da se u školi događa nešto nenormalno.

Žrtve su raznih državljanstava i dvoje od njih je reklo da su ih roditelji doveli iz Burkine Fasso.

Na fotografijama koje su objavile nigerijske novine, vidi se dječak čija su leđa puna otvorenih rana od bičevanja i drugi s okovima oko nogu te mnoštvo dječaka naguranih u mračnoj prostoriji.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare