Published On: Pet, pro 14th, 2018

Stoltenberg o formiranju vojske: Žalim zbog poteza Kosova

Žalim što je ova odluka napravljena i pored zabrinutosti koju je izjavio NATO. Iako je tranzicija kosovskih sigurnosnih snaga u principu stvar o kojoj Kosovo treba odlučivati, jasno smo izjavili da taj potez dolazi neblagovremeno, kazao je danas Jens Stoltenberg, generalni tajnik NATO-a.

Stoltenberg je kazao kako NATO podržava razvoj kosovskih sigurnosnih snaga, prema trenutačnom mandatu.

“NATO podržava razvoj Kosovskih sigurnosnih snaga po svom trenutačnom mandatu. Promjenom tog mandata, NATO Vijeće će morati ponovo revidirati nivo NATO angažmana s kosovskim sigurnosnim snagama. NATO ostaje posvećen sigurnom okruženju u Kosovu i stabilnosti šire regije Balkana”, kazao je Stoltenberg.

Stoltenberg je kazao kako sve strane moraju osigurati da današnja odluka neće povećati tenzije u regiji.

“Sve strane moraju osigurati da današnja odluka neće dalje uvećati tenzije u regiji. Svi odgovorni akteri u regiji se moraju fokusirati na progres u reformama i dijalog. Ponavljam svoj poziv i Prištini i Beogradu da ostanu smireni i suzdrže se od bilo kakvih izjava ili poteza koje bi mogle dovesti do eskalacije. NATO nastavlja podržavati dijalog između Beograda i Prištine pod nadzorom EU kao jedino trajno političko rješenje za regiju”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare