Published On: Pet, srp 12th, 2019

STOLAC Predstavljanje monografije ‘Razgovor s Radimljom’ 16. srpnja

Povodom Dana općine Stolac, Javna ustanova Radimlja organizira predstavljanje monografije „Razgovor s Radimljom”, autora Miroslava Palamete i Mire Raguža, koje će biti upriličeno u utorak, 16. srpnja, u 20:30 sati na lokalitetu nekropole Radimlja, prenosi Fena.

Nekropola stećaka Radimlja najpoznatiji je lokalitet stećaka u Hercegovini i spada u najvrjednije spomenike srednjovjekovnog perioda u BiH. Na nekropoli se nalazi 135 stećaka, od kojih su 63 ukrašena.

Od 2002. godine nekropola je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine uvrštena je i na UNESCO-vu listu zaštićenih spomenika.

Monografija „Razgovor s Radimljom“/„Talking with Radimlja“ je visokokvalitetna dvojezična monografija. Sastoji se od tekstualnog dijela koji podrazumijeva znanstveno utemeljenu, a receptivnu studiju, s preglednim mapama, te kratkim opisom svakog spomenika, kao i fotografijama.

Osim autora, monografiju će predstaviti šef ureda UNESCO-a u Sarajevu Siniša Šešum te ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika Ante Vujnović.

Voditeljica programa bit će Irena Goluža, a glazbene gošće djevojačka skupina Angelus, najavili su organizatori./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare