Published On: Pet, ožu 18th, 2022

Stolac dobiva suvremenu sportsku dvoranu

Izradom izvedbenog projekta višenamjenske sportske dvorane u naselju Vidovo polje u Stocu konačno je završena sva projektna dokumentacija i predstoji još izbor izvođača radova postupkom javne nabave kako bi radovi na izgradnji gradske športske dvorane u Stocu mogli otpočeti.

Počinje se s izgradnjom jednog novog objekta suvremenijeg izdanja, na zadovoljstvo svih građana. Predviđena je gradnja višenamjenske sportske dvorane u sklopu naselja Vidovo polje u Stocu dimenzija 60 x 53,95 – 56,57 m.

Projektna cijena koštanja je oko 5 milijuna KM, a sredstva su osigurana u Proračunu općine Stolac za ovu godinu. Prema predviđenom planu dvorana bi trebala biti gotova za dvije godine.

To će prije svega biti jedan javni prostor koji bi objedinio postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje.

Okosnicu rješenja čini trg, koji je smješten u središnjem dijelu kvadranta koji se formira između postojećih stambenih zgrada, glavnih prometnica za pristup naselju, obiteljskih kuća u Vidovom polju, te postojećeg pomoćnog nogometnog terena HNK Stolac.

Dvorana će imati dvije tribine s 1.000 sjedećih mjesta, punjenje tribina je odozgo prema dolje. Preko pristupnog ulaznog stubišta, odnosno rampe, za osobe sa posebnim potrebama, dolazi se u vjetrobran, odnosno holski prostor. Tu će biti smješteni prostori recepcije, garderobe, Ured voditelja centra, tehnička soba i prostor za osiguranje zgrade.

Na zapadnoj strani, iza pulta za garderobu biti će smješteni su toaleti, za žene, muškarce i osobe sa posebnim potrebama. Iza toaleta dolazi se u upušteni prostor garderoba i sanitarnih čvorova za natjecatelje. Ulazak natjecatelja je preko čistog hodnika direktno u dvoranu. Za potrebe iznajmljivanja manjih grupa natjecatelja, na južnoj strani zgrade projektiran je pomoćni ulaz, dimenzije terena su 48 x 25,5 m., dok je najmanja svijetla visina dvorane 9 m.

Rješenje konstrukcije zgrade predviđeno je kao skeletna monolitna konstrukcija koja se sastoji od masivnih ab stupova, na koje se oslanjaju primarni čelični nosači, na koje su postavljeni sekundarni nosači, odnosno krovni sendvič, priopćeno je na službenoj stranici Grada Stoca.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

A što nije FNK stolac ili unk

Krešimir ...
Krešimir ...
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Bravo za STOLAC najstariji grad u Herc. Sa lijepom tvrđavom tj.gradom KRIŽEVAC. Trebamo svi Hrvati 1 u mj.dana obilaziti taj predivni grad. Doduše malo je uprljan sa turskim ostacima ,ali rješićemo i to.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Krešimir ...
1 mjesec prije

Možete samo sada obilaziti sa svojom mitomanijom