Published On: Sri, tra 26th, 2017

Što znači neobična oznaka ‘zabrane za pse’ na bateriji Galaxyja S8? Djeca i mačke smiju žvakati baterije?

Neke stvari nikad ne bi smjele završiti u psećim raljama, a Samsungova baterija je definitivno jedan takav primjer. Upravo to je jedan od razloga zašto se Samsung odlučio na neobičnu oznaku s prekriženim psom piše Tportal.hr

Baterija Galaxyja S8 nije izmjenjiva pa se čini neobičnim da ju je Samsung svejedno označio nizom simbola. Ipak, za one koji požele to učiniti, oznake su prilično jasne. Psi vole grickati koješta, a ostavi li se baterija negdje može djelovati kao zanimljiv zalogaj životinji te uzrokovati velike probleme.

Mnogi će reći – ne vrijedi li slična stvar i za ljude, tj. posebno djecu? Pa, Samsung je na bateriju stavio ‘tek’ četiri oznake – da je riječ o sustavu kojeg treba držati van izvora topline, vatre, da ga se ne smije dirati kojekakvim alatom te – zabrana za pse. Posebno je zanimljivo da drugi proizvođači imaju različite oznake, no niti jedan od njih ne uključuje i čovjekovog najboljeg prijatelja.

Psi su posebno označeni jer snažnim čeljustima mogu probušiti bateriju – a dok ona ne mora nužno eksplodirati, može itekako ozlijediti ljubimca.

Štoviše, nije riječ o novoj oznaci koju se da naći tek u Galaxyju S8. Samsung ju je uveo u svoje uređaje negdje u 2014. godini, s modelima Galaxy S5 i Galaxy Note 4. Zanimljivosti radi – prije toga je oznaka zapravo i imala simbol bebe.

Kad je riječ o tabletima, tu je Samsung i dalje zadržao oznaku na baterijama da ih valja držati van domašaja djece.

Bilo kako bilo, s izmjenjivim ili neizmjenjivim baterijama valja biti jako oprezan te ih se nikako ne smije ostavljati na otvorenom, blizu izvora topline – i znatiželjnih pogleda ljubimaca i najmlađih.