Published On: Pon, svi 8th, 2017

ŠTO ZNAČI DA GA NEMA? Nije zabilježen odlazak državljana BiH na strana ratišta, tvrdi Mektić

SARAJEVO – Može li Vaša zemlja BIH, sada sa sigurnošću potvrditi nalazite li se van BIH ili u njoj? Zna li Mektić gdje se nalazite? Naravno da ne zna. Ali s pouzdanjem zna da odlazaka na egzotična ratišta nije bilo. Je li to spin, ili imamo najboljeg ministra  u hiljadustoljetnoj povijesti ratovanja BIH građana na Bliskom Istoku?

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tvrdi da u prošloj i ovoj godini nije zabilježen nijedan odlazak državljana BiH na strana ratišta, kao ni ozbiljnija teroristička prijetnja, zahvaljujući poduzetim mjerama.

Mektić je danas u Sarajevu razgovarao s parlamentarnim izaslanstvom Italije, koju je predvodio predsjednik Povjerenstva za vanjske poslove Donjeg doma talijanskog parlamenta Fabricio cicit, o borbi protiv terorizma, te mjerama koje dvije zemlje poduzimaju u ovom području, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Mektić je istakao da korupcija i političke krize usporavaju BiH na putu ka EU, te naglasio da je primarni cilj uspostavljanje i jačanje vladavine prava, u čemu očekuje pomoć EU i drugih međunarodnih institucija.

Razgovarano je o sigurnosnim izazovima, političkoj situaciji i budućim pravcima suradnje dvije zemlje.