Published On: Čet, lis 31st, 2019

ŠTO SU NAMA OSMANLIJE: Politološko-povijesno pitanje za Bošnjake. Vi ste većina, vi odlučite…

Uporno, za svaki režim bošnjački političari, tvrde da je bio antibošnjački. Osim za jedan. Ne treba govoriti koji. Taj režim ne nazivaju agresorom na BIH te nastoje da u udžbenike u BIH uđe stav da su oni dio naše povijesti. Dio nas.

Tako bi mali Srbi i Hrvati u većinskim kantonima s Bošnjacima morali učiti da su Osmanlije bili super za ono vrijeme, ako se stvar pogleda kontekstualno a da su danaci u krvi, sejmenska otimanja naše djece u janjičare, pravo prve bračne noći, sistemska silovanja, rasni zakoni kalifata, bili tek nešto što je u to vrijeme bilo normalno.

U osmansko doba viša rasa, mogla je ubiti pripadnika niže rase bez ikakve pravne odgovornosti. Niža rasa bila je rasa životinja. Njih ubiti nije bio grijeh.

Bosna je nakon Osmanlija ostala jako primitivna i zaostala zemlja. No i danas se taj režim ne smije nazvati prljavim režimom.

Osmansko carstvo počinilo je genocide širom svoje teritorijalne uprave. Nama je znano za Armenski, no razmjeri zla koje su učinili u BIH guraju se pod tepih. Pravih zapisa nema. Postoji tek narodna predaja.

U kontroli potlačene kršćanske većine, služili su se šurovanjem sa svećenstvom. Tako bi kupovali kršćanske svećenike da im drže narod u pokorstvu a njima bi davali povlastice i slobodu. Tako je nastala Ahdnama. Gamad u haljinicama, izdajnici naroda, koji pojma nemaju o povijesti, taj sramotni dokument danas veličaju a sebe i danas nameću kao naše pastire koji su nas spasili. Iako su pastiri koji su nas skupa s njima jeli.

Turci su u Bosni putem tog ugovora srušili 500 crkava. I preveli sa kršćanstva tisuće i tisuće. Ako  gore narečenim haljinicama koji žive od neukosti neukog naroda, za kojeg su se trudili i trude da ostane glup i neuk, kako bi oni njime i dalje upravljali, nije stalo do očuvanja same Crkve, što bi im bilo stalo do “vlastitog” naroda “uz koji su kako kažu “oduvijek bili” ? Kao njegovi izručitelji i isporučitelji svakako jesu.

Krenimo redom u moderno tumačenje pojedinih režima koji su prošli kroz BIH. Od najnovijih prema starijima:

1.”Dayton je legalizirao genocid i UZP.”

VRS je genocidna tvorevina, Radovan Karadžić i njegova genocidna jesu prljava vlast, nastojali su s lica zemlje izbrisati Bošnjake. RS mora nestati. 9 januar je protuustavan.

UZP je pokušaj genocida Hrvatske i Hrvata u BIH nad Bošnjacima.Hrvatske zastave u BIH se moraju zabraniti. Teritorij HB-a je entički očišćen. UZP je prljav projekt. Ne smiju postojati hrvatski stolni gradovi.

Armija BIH se samo branila. Područja pod kontrolom Armije BIH jedina su na kojima nije bilo zločina i etničkog čišćenja. Mi nismo rušili Crkve. Strani dobrovoljci došli su pomoći. Nemamo ništa s napadačima na WTC. Nismo mi izdali BH državljanstva njima nego je to srpskohrvatska podvala.

2.Jugoslavija, druga, je bila antimuslimanska i antibošnjačka. Bošnjaci su tek s proglašenjem nezavisne BIH svoji na svome. Sandžak je povijesna bošnjačka regija.

3. NDH je bila antibošnjačka. Crna legija je bila hrvatska, Muslimani koji su bili u NDH i Crnoj legiji bili su Hrvati a ne Bošnjaci. Bošnjaci su mahom bili uz Tita i bili su antifašisti.

4. Prva Jugoslavija je bila antimuslimanska i antibošnjačka. Ugovor Cvetković Maček je antibošnjački. Drinska Banovina sa sjedištem u Sarajevu koja je obuhvaćala 75% većinskih bošnjačkih krajeva plus Sandžak, nije rješenje bošnjačkog pitanja.

5.Austrougarska je bila antibošnjačka. Bez obzira što su begovima zadržali prava, tada je nastao elitocid Bošnjaka koji su se povukli s Turcima. Benjamin Kalaj je nastojao stvoriti jak nacionalni pokret Bošnjaka što je u direktnoj suprotnosti s izvornim islamom. On je isto mrzio Bošnjake. Nema veze što je propagirao jednu jedinstvenu Bošnjačku naciju u državi Bosni.

6. Osmanska vlast je bila:

a) zločinačka i prljava prema Bošnjacima, ona je kroz 4 stoljeća robovske uprave kalifata zauvijek promijenila subidentitete u BIH, otjerala katolike i pravoslavce od ideje zajedničke države, udaljila ih od Bošnjaka kojima je potpuno promijenila etnološki supstrat i nacionalni identitet te ih gurnula ka Istoku. Masovna ubojstva, danak u krvi, napredak u vojnoj karijeri ovisan o broju pobijenih kaura, sve je to zlo utjecalo da se nekadašnji narodi istog korijena kasnije gledaju preko mrkog oka. Osudom Osmanskog carstva Bošnjaci  bi se približili  svojoj pra-braći. Osim toga Bošnjaci ne smiju braniti carstvo koje je počinilo tolike genocide i zla drugim slavenskim narodima. Bošnjačkoj pra-braći.

b) donositelj kulturne raznolikosti, obrazovatelj, prijatelj Bošnjaka. Ona je naša bošnjačka mati. Identitet Bošnjaka je nedjeljiv od turskog. El Fatih kao i svi sultani dio su povijesti BIH na koju moramo biti ponosni. Osmansko carstvo je jedno od najtolerantnijih na svijetu.

Molimo komšije Bošnjake da se odrede po temi Osmanlija. Jesu li oni dio naše povijesti na koju trebamo biti ponosni ili ćemo ih nazivati agresorima na BIH. Pošto ste vi većina, vi odlučite.

7. Srednjovjekovna vlast u Bosni, Tvrtko, Kulin, Kraljica Katarina , Tomašević, Kotromanić. Hrvatinići, drevna su bošnjačka povijest. I ne mogu pripadati Hrvatima i Srbima.

 

Jučer je bila godišnjica službenog pada Osmanskog carstva. Svim građanima BIH čestitamo jučerašnji dan. Dan slobode, ako Bog da, jedan dan i službeni Dan slobode u BIH.

 

 

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare