Published On: Pon, pro 25th, 2017

Što su nam političari zaželjeli za Božić

Političari iz Bosne i Hercegovine uputili su čestitke povodom blagdana

Političari iz BiH svi katolicima čestitali su Božić, uz želje da svi provedu ovaj blagdan u duhu mira, tolerancije i sa svojim obiteljima.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je, povodom katoličkog Božića, uputila čestitku nadbiskupu vrhbosanskom Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom gospodinu Franji Komarici, svećeništvu, redovništvu, svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti i ostalim kršćanima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

” Uz želju da predstojeće dane provedete u duhovnom miru, zadovoljstvu i obiteljskoj sreći, ispunjeni radošću koju nosi ovaj veliki kršćanski praznik, pozdravljam Vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i sretna Nova godina”, navodi se u čestitki Željke Cvijanović.

Istu čestitku uputio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. ‘

‘Želim Vam da praznične dane provedete u miru, ljubavi i radosti sa svojim najbližim, ispunjeni najplemenitijim osjećanjima koja podsjećaju na važnost međusobnog poštovanja, solidarnosti i tolerancije. U to ime, želim Vam sretne i blagoslovljene predstojeće praznike, Božić i Novu 2018. godinu”, navodi se u Dodikovoj čestitki.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, zaželio je da duh Božića svake godine iznova u nama rađa optimizam, nadu u bolje i vedrije sutra, zajedništvo s našim bližnjima.

”Želim vam da ovaj blagdan provedete u miru i s onima koji unose najveću radost u vaše živote. Neka svjetlost Božića bude i novi poticaj da gradimo bolje odnose u društvu u koje ćemo ugrađivati samo najbolji dio sebe kako bismo svi imali bolje i ispunjenje živote”, stoji u čestitki predsjednika Federacije BiH.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović uputio je čestitku vrhbosanskom nadbiskupu Vinku kardinalu Puljiću i svim katolicima u BiH u povodu Badnjeg dana i Božića.

”Vama i svim katolicima upućujem čestitke u povodu Badnjeg dana i Božića. Ovaj praznik simbolizira rođenje Isusa Krista, što nam od davnina nosi poruku da uvijek postoji nada i bolje sutra”, istaknuo je Dunović.

Izrazio je nadu da će za sve dobre ljude nada biti poticaj da čine jedni drugima dobro, međusobno se uvažavajući.

”Kao i svaki praznik, Božić simbolizira period okupljanja i slavlja, a ja Vama ekselencijo i svim građanima koji obilježavaju ovaj praznik, želim da večerašnja noć i praznični dani prođu u skladu s tradicijom, dobrom zdravlju i raspoloženju”, naglasio je Dunović u čestitki.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, poručio je da je Božić prilika da se zajedno podsjetimo da smo društvo koje njeguje različitosti, uz međusobno uvažavanje, poštovanje i razumijevanje.

”Želim vam da predstojeće dane provedete u duhovnom miru, zadovoljstvu i porodičnoj sreći, ispunjeni radošću koju nosi ovaj veliki kršćanski praznik. Želim vam mir, sreću, radost i blagostanje”, navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u čestitci je poručio da je Božić prilika za obnavljanje veza i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti, blagdan koji svojom univerzalnom porukom u središte stavlja prije svega dostojanstvo čovjeka.

”Od srca želim da najradosniji kršćanski blagdan provedete u miru, zdravlju i sreći, u krugu svojih obitelji i prijatelja, te da ovaj Božić bude obilježen u duhu višestoljetne tradicije međusobnog uvažavanja i poštovanja koje je svojstveno za našu zemlju”, naveo je Izetbegović u čestitki.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je kako je uistinu je poseban osjećaj pripadati zajednici vjernika u ove svečane blagdanske dane, kada željno iščekujemo blagoslov trenutka Kristova rođenja

”Kao što se Bog kroz Malog Isusa odlučio približiti nama, tako i mi s naše strane trebamo iskoračiti bliže Bogu koji nas priželjkuje u svom naručju. Doista, nema veće svrhe za smrtnog i prolaznog čovjeka nego težiti Bogu i njegovoj blizini koja pruža najsavršeniju duhovnu utjehu, okrepu i obnovu. Pozivam Vas da to zajedno činimo u ove dane velike radosti i blagoslova, baš kao što smo to učinili prije nekoliko dana, prigodom vaše duhovne poduke i zajedničke molitve za našu obnovu u Božjoj ljubavi i vjeri. Krista. Zato, molimo se ovih radosnih dana u zajedništvu, da pošaljemo što snažniju i glasniju poruku, zajedno sa svim našim vjernicima, pripadnicima Svete Katoličke crkve; s cjelokupnim našim hrvatskim narodom, za njega, njegov opstanak i budućnost na stoljetnim ognjištima, svetom tlu naših baka i djedova; za domovinu i sve ljude dobre volje. Molimo i za one čija srca prožimaju nevjerica, oholost i mržnja, kojima smetamo samo zato što ne pristajemo ni na što drugo osim na život u slobodi i dostojanstvu, zajedno, ali samo ravnopravno s drugima”, rekao je Čović između ostalog u svojoj čestitki. ‘

‘Neka vas svjetlo rođenja Isusa Krista obasja toplinom ljubavi koju ćete u obilju radosti podijeliti s vašim bližnjim. Pripravimo naša srca u ovim radosnim adventskim danima ljubavi i mira, s nestrpljenjem očekujući blagdan slavnog rođenja našeg Spasitelja Isusa Krista” poručio je.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je u svoje osobno i uime Gradske uprave Mostara čestitku u povodu blagdana Božića svim građankama i građanima Mostara i Bosne i Hercegovine rimokatoličke vjeroispovijesti.

“Neka nam ovaj blagdan mira i radosti pridonese da naši međusobni odnosi budu još bolji i iskreniji, kako u Mostaru, Bosni i Hercegovini, tako i u našem okruženju i cijelom svijetu.

Božić je blagdan Božje ljubavi koja je iznova ušla u naš zemaljski svijet, a ta ljubav želi posvetiti svakog čovjeka, prihvatiti i posvetiti i sve narode. To je ljubav koja ne osvaja ljude na silu, nego im se dariva, a svima onima koji slave Božić neka ga provedu s blagoslovom i u miru, te svakoj osobnoj i obiteljsko sreći”, stoji u čestitki gradonačelnika Bešlić.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Valentin Inzko, povodom nadolazećeg Božića uputio je najiskrenije čestitke svim pripadnicima katoličke vjere u Bosni i Hercegovini.

”Svim katolicima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom Božića, blagdana koji uvijek i iznova budi životnu nadu, potiče na istinsko praštanje i ispunjava domove radošću i ljubavlju. Blagdan Božića na radost je ne samo vjernicima već i svim ljudima dobre volje jer su njegove poruke univerzalne – mir, blagostanje i veselje svima. Želim svima čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu”,  poručio je visoki predstavnik Valentin Inzko.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare