ŠTO SE DOGODILO? Novinarka otišla na podmornicu napraviti intervju s danskim inovatorom, nekoliko tjedana poslije u zaljevu pronađena bez glave, ruku i nogu…

Obezglavljeni ženski torzo pronađen je u zaljevu kod Kopenhagena gdje danska policija traga za švedskom novinarkom Kim Wall čiji je nestanak prijavila njezina obitelj.

Tijelo bez glave, nogu i ruku otkriveno je samo nekoliko sati nakon što je danski poduzetnik Peter Madsen (46) osumnjičen za ubojstvo 30-godišnje Kim rekao policiji da je umrla dok je bila s njim na njegovoj podmornici.

Madsen (46) tvrdi da je Wall umrla nesretnim slučajem i da ju je nakon toga ostavio u moru, promijenivši raniji iskaz pri kojem je tvrdio da ju je iskrcao živu u Kopenhagenu.

 Policija je na novinskoj konferenciji izvijestila kako je tijelo poslano na obdukciju i kako je još rano reći radi li se o Kim Wall. Ronioci još uvijek pretražuju područje.

Trup je ugledao biciklist koji je prolazio zaljevom Koge, upravo na mjestu gdje je Madsen kazao kako je ‘ispustio’ tijelo mrtve novinarke.

Wall je posljednji put viđena 10. kolovoza na podmornici ‘UC3 Nautilus’ koju je sagradio Madsen, no on je sve do ponedjeljka inzistirao kako ju je iste večeri i iskrcao na kopno.

Madsena je pokupila danska mornarica 11. kolovoza kada je njegova podmornica potonula u luci. Ubrzo nakon Kimina obitelj prijavila je njezin nestanak, a danski istražitelji izvijetili su kako su pronašli dokaze da je podmornica potopljena namjerno, očito kako bi Madsen sakrio tragove ubojstva, a ne zbog kvara kako im je prvotno kazao.

Wall je bila švedska freelance novinarka koja je živjela na dvije adrese, u New Yorku i u Kini, a već je izvještavala za New York Times, The Guardian, Time i Vice.

Na Madsenovu podmornicu došla je kako bi napisala priču o poduzetniku i vlasniku podmornice duge 18 metara, u koju je uložio najmanje 200 tisuća dolara, prenosi jutarnji.hr