Published On: Sri, stu 4th, 2020

Što ruske televizije govore o izborima u Americi? “Ovo je ludilo”

ZA RUSKE televizije, naročito one bliske Kremlju ili u vlasništvu države, glavno pitanje nije tko je bolji kandidat, kako za Ameriku tako za Rusiju.

Glavna poruka medijskog pogona službene Moskve ruskoj javnosti je da je Amerika u kaosu, da je njezina demokracija pri kraju i – što je najvažnije – da Amerika nije u poziciji da drugim zemljama govori što je u redu, a što nije, prenosi Index.hr

Jutros je Rossiya 24, televizija u vlasništvu države, emitirala dugotrajne snimke ljudi koji viču i tuku se na američkim ulicama, i to bez ikakvog komentara ili konteksta.

“Mogući neredi”

Američki izbori su ludilo, pisalo je ispod snimki.

NTV, jedna od najgledanijih ruskih televizija, šalje poruke o “mogućim neredima” u Americi.

No, ta televizija, koja snažno podržava politiku Kremlja, ipak je dala ruskoj javnosti do znanja kakve su njihove preferencije: Donalda Trumpa se opisuje bez ikakvog kritičkog odmaka te ga se opisuje kao Davida koji se bori protiv Golijata – neprijateljski raspoloženog establišmenta i medijske pristranosti.

Optužbe za korupciju i seksualne transgresije sina Joea Bidena Huntera emitiraju se bez ikakve ograde te se povezuju s njegovim ocem, Trumpovim protukandidatom.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>