Published On: Mon, Feb 13th, 2017

ŠTO REPUBLIKANSKI SENATORI STVARNO MISLE O TRUMPU ‘Iza zatvorenih vrata govore da nije psihički zdrav’

Demokratski senator iz Minnesote Al Franken rekao je za CNN da neki od njegovih kolega misle da “Donald Trump nije psihički zdrav”, piše Guardian.

– Nekoliko republikanaca je zabrinuto. To nije većina, nego manji dio, Njihova zabrinutost izražena je na siti način kao i kod svih nas. Trump često laže, to jest govori neistine što je isto kao i laganje, pretpostavljam- rekao je Franken, svojedobno jedan od članova popularne emisije Saturday Night Live.

Kao primjer laganja novog predsjednika Franken je izdvojio često ponavljanu Trumpovu tvrdnju da su na izborima za Hillary Clinton glasali milijuni ilegalnih imigranata. To, naravno, nije potkrijepio ni jednim dokazom, tvrdnje su odbacile apsolutno sve državne agencije koje imaju veze s izbornim procesom, ali Trumpov ego očito teško podnosi činjenicu da je ukupno dobio skoro 3 milijuna glasova manje od Hillary na izborima koje je dobio zahvaljujući većem broju elektorskih glasova.

– Takve izjave nisu na nivou predsjednika SAD-a ili bilo kojeg ljudskog bića – britak je bio Franken.

Franken je razmišljanja svojih kolega prvi put podijelio na emisiji HBO-a “Real Time with Bill Maher on Friday”, kad je upitan što senatori kažu za Trumpa iza zatvorenih vrata:

– Postoji cijeli raspon onoga što će reći, a neki od njih smatraju da nije psihički zdrav. A neki su bili i grublji – kazao je tada Franken i dodao.

– To nije pošteno. To je bilo jeftino. Postoje neki koji, pretpostavljam, ne razgovaraju sa mnom. Nisam čuo mnogo dobrih stvari, ali sam zato čuo mnogo zabrinutosti o predsjednikovom temperamentu – rekao je Franken koji je također kritizirao Trumpa zbog toga što je demokratsku senatoricu iz Massachusettsa Elizabeth Waren pred njenim kolegama iz Demokratske stranke nazvao “Pocahontas”.

– Ja bih mu odgovorio na to, ne bih samo šutio – zaključio je Franken.