Subota, 22 lipnja, 2024

Što prije odblokirati procese u F BiH koje blokiraju Budimir i SDA

Must Read

Danas je u Sarajevu, u sjedištu SDP BiH, održan sastanak izaslanstava SDP BiH i HDZ BiH koje su predvodili predsjednici Zlatko Lagumdžija i Dragan Čović. Sastanku su prisustvovali Nermin Nikšić, Marinko Čavara i Jasenko Selimović.

Posebna pažnja je posvećena realizaciji ranije potpisanih sporazuma između dvije stranke, kao i pripremi za održavanje novog sastanka stranaka parlamentarne većine na razini BiH.

Razgovarano je o realizaciji programskih prioriteta parlamentarne većine na federalnoj razini, te je konstatirano da procesi koji su blokirani u Federaciji BiH od strane Živka Budimira i SDA trebaju biti deblokirani što prije.

Izražena je obostrana suglasnost za što hitnije donošenje seta zakona za ubrzani ekonomski razvoj i olakšanje poslovanja, borbe protiv kriminala i korupcije i stavaranje uvjeta za realizaciju infrastrikturnih projekata.

Naredni sastanak lidera stranaka, koje će ubuduće činiti većinu u Parlamantarnoj skupštini BiH, trebalo bi biti održan u subotu, 17. studenog, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je rekao novinarima u Sarajevu da bi na tom sastanku trebalo biti dogovoreno šta bi se moglo zajedno raditi u naredne dvije godine.

On kaže da će se već sutra, na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pokazati nova većina, iako će tek sljedećeg tjedna biti održan sastanak lidera stranaka koje čine tu parlamentarnu većinu.

Čović je rekao da će dva HDZ-a u srijedu, 14. studenog, nakon sastanka u Mostaru, priopćiti zajednički stav o sporazumu SNSD-a i SDP-a.

On ističe da je o najvećem broju tema, koje su obrađene kroz taj sporazum, već ranije raspravljano bilateralno s predstavnicima SDP-a, SNSD-a i SDS-a i stavovi su skoro identični.

Čović smatra da će ove godine na vrijeme biti usvojen proračun BiH za 2013. godinu.

“Uvjeren sam da je došlo vrijeme da u BiH proračuni budu usvajani krajem godine za narednu kalendarsku i fiskalnu godinu i da je iza nas vrijeme kada prođe čitava fiskalna godina, a da BiH nema proračun”, naglasio je Čović.( Fena/ Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -