Published On: Sri, stu 7th, 2018

Što povezuje njemačku fašisticu, Jessicu Biessmann i Željka Komšića?

Članica parlamenta Berlina iz desničarske Alternative za Njemačku (AfD) Jessica Biessmann izbačena je iz stranke nakon što su se na internetu pojavile njezine fotografije na kojima pozira u kuhinji u kojoj se na policama nalaze boce s Hitlerovim likom.

Željko Komšić, fašist i ustašofil,  7. oktobra oktroiran je kao europski i svjetski rekorder majorizacije. On je u svome uredu također držao fotografije fašista. Prepoznat kao dodrinaš, srbofag i mrzitelj demokracije, bismilah fašizam odlčio ga je unijeti u sve svjetske enciklopedije kao najniži oblik postojanja u modernoj politologiji.

Željko Komšić uzeo je selfie  pred portretom fašiste Blaža Kraljevića. Portret Ustaše koji je u Dretelju silovao i ubijao Srbe držao je u svom uredu tijekom ranijih mandata majorizacije, sramoteći ne samo logiku i etiku nego i Bosnu i Hercegovinu. Nikada se nije ogradio od Blaža Kraljevića. No jes od Cvetković-Mačeka za kojeg je tvrdio da je to jedna osoba. Tolika je opća kultura u našeg mladog bošnjačkog predvodnika “nabijanja na kolac i ćeranja do jaja” neistomišljenika.

Nije izbačen iz stranke. Ima pravo građanstva u bismilah Bosni. I te kakvo pravo.

SDP i DF – ni danas nisu poslali ispriku Europkoj uniji zato što su u Vlast 2010-e unijeli stranku koja je držala bistu Ante Pavelića, fašiste u svom uredu. Pored toga svega, godinama javno proslavljaju ratnog zločinca Rasima Delića pred TV kamerama. Nisu izbačeni iz BH politike. Inzko ih nije kaznio.

U Sarajevu je otvorena škola koja nosi ime po fašisti Mustafi Busuladžiću. Djeca idu u školu koja nosi ime po čovjeku koji je širio rasne zakone. Ljutnja Sarajeva na ovo ne postoji. Političko Sarajevo želi zadržati sistem s rasnim zakonima, u kojoj će jedan narod određivati drugome predstavnike i dozvoljeni politički narativ. Za sada nam nisu kazali da stavljamo bijele trake na rukave.

Fašistički list STAV, nekakva mješavina filohandžarstva i erdoganizma najnormalnije izlazi u BIH. U tom listu stavlja se metak na čelo neistomišljenicima. Veliča se fašist Busuladžić i Erdoganova doktrina diktature. List posve normalno izlazi u BIH.

Valentin Inzko, iako je inaugurirao fašiste u vlast, i slikao se s njima nije izbačen iz BIH. Nikad se nije ispričao, niti za jačanje fašizma u BIH niti za potporu Jerki Lijanoviću u pljački građana BIH. Valentin Inzko pred UN-om se predstavlja kao antifašist i kao normalan čovjek. U UN-u nema nikog da im kaže tko je Valentin Inzko.

Boris Dežulović u svojim kolumnama pažjivo prati da ne spomene fašistu Miroslava Hrstića Ledenog, samo zato jer je Miroslav Hrstić dio filmskog projekta Svetlane Broz. Filma koji ne smije biti okaljan. Iako film jest okaljan. Pošto u njemu o humanizmu govori bjegunac pred sudom za ratne zločine u BIH, optužen za silovanja i ubojstva u Dretelju.

 Dežulović nam moralizira, tvrdi kako je Mijo Jelić optužen za ubojstvo Vlade Šantića, mijenja Heliodrom za Dretelj, mijenja AB Šimića za Šantića, no o Vladi Šantiću nikada riječi napisati neće. Kao ni o fašisti Miroslavu Hrstiću. Jer bi time srušio cijeli jedan mit.Dežulović nije izbačen iz BIH.

Glasnogovornik zastupničkog kluba AfD-a objavio je odluku o sudbini Jessice Biessmann u utorak, ali nije išao ni u kakve pojedinosti.

Biessmann je kazala da je objavila fotografije na društvenoj mreži prije desetak godina.Kazala je da žali zbog njih, dodajući da su slikane u stanu bivšeg prijatelja, te da nije uočila sporne boce vina.

Niti Inzko, niti Komšić, niti SDP, niti Stav, niti gradske babe Sarajeva, niti Dežulović, nikada nisu izrazili niti jedan oblik žaljenja za propagiranje fašizma ili skrivanje istog.

No Oslobođenje nam javlja, da u Širokom, nekakav debil radi vina s nazivom Poglavnik. I da je to zapravo slika svih nas. Hrvata. Nikako možda posljedica, činjenice, da su najveće institucije u BIH posve normalizirale Poglavnike, Hrstiće, Dretelje i Kraljeviće, kao moderne antifašiste današnjice. Jer sjetimo se, Platforma s Pavelićevom bistom, bila je projekt protiv “HDZ fašizma”.