Published On: Pon, pro 24th, 2018

Što odgovoriti djeci kada pitaju postoji li Djed Božićnjak?

Osim “neugodnih” pitanja poput, kako se rade djeca, ona znaju postaviti i pitanje na koje roditelji jednostavno ne znaju što odgovoriti. “Postoji li Djed Božićnjak?”, vjerojatno će vas zateći nespremne, prenosi Večernji.hr

Dob je vrlo važna

Roditeljima je nekada teško priznati samima sebi da im djeca odrastaju i da bi trebali polako zaboraviti na neke tradicije i običaje. Djeca koja imaju oko 6,7 godina, u školi su vjerojatno čula nekoga da govori kako Djed Božićnjak ne postoji. Djeca te dobi sigurno će htjeti da ih uvjerite kako on postoji, pa to možete učiniti tako da im pokažete neke videe djedice.

Godinu, dvije nakon toga, neka su djeca spremna čuti istinu. Prije nego što im kažete istinu pitajte ih zašto to žele znati. Sa 10 ili 11 godina vjerojatno više ne vjeruju u Djeda Božićnjaka, pa je ovo najbolje vrijeme da im to i sami potvrdite.

Možda je najbolji način da razgovor započnete sa “Da, postoji, ali možda ne na onaj način kako misliš… Evo što želim reći…”

Sv. Nikola, zapravo, stvarno jest osoba koja je postojala nekada davno. On je ostavljao darove djeci u svom selu i brinuo se o siromasima. Danas se ta priča preselila na nešto drugo. Dakle, sve je stvar perspektive.

Stručnjaci kažu da je najvažnije da u obitelji ostanu tradicije i običaji koji se vezuju uz blagdane kako djeci ne bi bio šok.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare