Published On: Ned, lis 20th, 2019

Što nutricionisti rade kako bi se pripremili za zimu? Pokupite savjete

Sada je pravo vrijeme da pripremite svoje tijelo i um za zimsko razdoblje, a Mind Body Green magazin je ispitao stručnjake za zdravlje i nutricioniste kako se oni pripremaju za zimu. Većina savjeta koje su dobili tiču se prehrane koja je vrlo bitna u zimskim mjesecima jer bismo trebali birati namirnice i jela koja zagrijavaju naš organizam.

1. Počnite uvoditi toplu hranu i vitamine

Da biste se pripremili za zimsko razdoblje bilo bi dobro da uvodite namirnice koje će vas ugrijati i koje su nutritivno bogate. Također, mogli biste upisati jogu, svaki dan napraviti toplu kupku i uzeti vitamine kao mjeru opreza. Višak sna vam također može pomoći da se ne razbolite.

2. Pripremite zimske recepte

Najbolje bi bilo da unaprijed označite neke recepte hrane koju ćete pripremati, a za koju ste sigurni da će vas ugrijati. Ono što će vas sigurno ugrijati su razne juhe, čajevi i topla zobena kaša s raznim varijacijama.

3. Iskoristite zadnje zrake sunca

Jako dobra priprema za zimu je da iskoristite zadnje zrake sunca i dobijete zdravi ten, a što je najvažnije – određenu dozu vitamina D koji je jako bitan kako vas ne bi uhvatila zimska depresija. Opekline od sunca su opasne, ali u ovo doba ih zasigurno nećete dobiti.

4. Napravite zalihe juhe

Jedna od dobrih priprema za zimu je skladištenje juha koje mogu biti povrtne ili od mesnog temeljca, ali ono što je dobro kod takve vrste pripreme je da možete skladištiti juhe s povrćem koje zimi nije dostupno. Uskladištite juhe bogate proteinima i vaš organizam će vam biti zahvalan.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare