Published On: Sri, lip 23rd, 2021

ŠTO NAM RADI GRAĐANSKA BOSNA DANAS?: U vikendicama kriju dokaze o “školovanju” Osmice – server AU BiH pronađen u Semizovcu

Riječ je o serveru sa svim podacima Američkog univerziteta, matičnim knjigama i studentskim spisima. Ovaj server bio je sakriven na zahtjev Prcića, a jučer ga je policijskim službenicima MUP KS predao vlasnik ove vikendice. Danas je server sa svim podacima predat Sudu BiH jer je ova dokumentacija sa svim podacima i bila potraživana po nalogu Suda BiH, koji je na prijedlog Tužilaštva BiH naredio pretrese Prcićeve imovine.

Jučerašnja akcija sarajevske policije dovoljno govori o stanju društva u kojem živimo. A stanje je takvo da osnivač i direktor univerziteta – one iste ustanove u kojoj je predavao ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić (SDA), a diplome studentima dijelio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović (SDA) – krije matične knjige i studentske spise u vikendici.

Prcić je to uradio kako bi spriječio legalne bosanskohercegovačke pravosudne i policijske organe da dođu do podataka o diplomi direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica, inače privatnog obavještajca predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. U svim zemljama svijeta prvorazredni skandal bio bi kada bi direktor tajne službe krivotvorio fakultetsku diplomu, a nakon toga u dogovoru s vlasnikom univerziteta odlučio da falsifikuju službene knjige i sakrije u vikendici matične knjige i studentske spise.

Nakon hapšenja Denisa Prcića, čak i onim koji su vjerovali da je Mehmedagić visokoobrazovana osoba, postalo je jasno da je diploma prvog bh. obavještajca obični falsifikat i da Mehmedagić s knjigom nikada nije bio na “ti”. Najogavnije u cijeloj priči je što Bakir Izetbegović i dalje tvrdi kako je polupismeni falsifikator univerzitetskih diploma, tačnije višestruki povratnik u falsificiranje diploma, najsposobniji Bošnjak za ovu funkciju.

Mizeran je način na koji Izetbegović gleda na Bošnjake bukvalno pljujući na sve roditelje koji su jedva iškolovali svoju djecu na državnim fakultetima, a takvih je mnogo. Ta djeca koja su marljivo učila danas su samo statistika na birou, a Mehmedagić s falsifikovanom diplomom danas je direktor koji ima platu veću od 5000 KM. Mehmedagić je i više od direktora – on je neko koga neće niko skinuti s mjesta direktora, bez obzira što je neškolovan i što je duboko involviran u kriminal, dok je Bakir Izetbegović predsjednik SDA. Da! Falsifikovanje diplome je kriminal. Da! Uzimanje plate na radnom mjestu na kojem je uslov VSS s falsifikovanom diplomom je kriminal. Da! Otići u penziju s lažnom diplomom i kao penzioner nastaviti obnašati funkciju je kriminal. Da! Učestvovati u sakrivanju matičnih knjiga i studentskih spisa je kriminal. I u konačnici, da! Bakir Izetbegović štiti kriminal.

Predsjednik SDA, dok štiti falsifikatora Mehmedagića, računa na to da su Bošnjaci glup narod. Pa onda Bošnjacima pokušava “poturiti” priču kako se on bori protiv privatnih fakulteta i kako je za to da se svi oni koji rade po principu izdavanja lažnih diploma ukinu. Pa što Bakire Izetbegoviću ne spomenu konkretno Prcićev univerzitet? Onaj isti univerzitet koji je tvom Osmici dao lažnu diplomu, na kojem je predavao tvoj ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, a tvoj privatni član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uručivao diplome studentima? Ne spomenu – jer tebi Prcić i prcići ne smetaju. Branio bi ti Bakire Izetbegoviću svaki privatni univerzitet koji bi se usudio ući u kriminal i tvom privatnom obavještajcu izdati jednu diplomu koja će ga bar još malo održati u direktorskom životu.

Očekivano, SDA se o aferi AU BiH do danas nije oglasila. Također nije pokrenula ni proceduru smjene Osmana Mehmedagića. SDA šuti i po običaju misli da će narod zaboraviti. Ali neće. Nijedna bošnjačka porodica koja je legalno iškolovala bar jednog studenta neće ti Bakire Izetbegoviću dati glas.

I ne treba. Jer stavio si prst u oko svakom ocu – svakoj majci koji su od svojih usta odvajali da bi im dijete bilo na birou – s visokim prosjekom i legalnom fakultetskom diplomom.

(PRESS)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>