Published On: Pon, srp 12th, 2021

Što kaže Mostar? Sarajevo će platiti Lani treninge

Mostarska plivačica Lana Pudar osvojila je tri medalje juniorskom Europskom prvenstvu, a uspjeh je veći kada se zna da praktično nema osnovni uvjet za treniranje – adekvatan bazen u Mostaru.

Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva, pozdravila je ovaj uspjeh i najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu.

“Lana Pudar je napravila povijesni rezultat za bh. plivanje, a nakon povratka iz Tokija svoju karijeru će nastaviti graditi u Sarajevu. Ova mlada plivačica, kao i svi drugi perspektivni mladi sportaši zaslužuju uvjete koje im se nažalost ne pružaju u BiH. Drago mi je što sam svojom pozicijom dogradonačelnice uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere, za sada u Sarajevu”, kazala je Margetić.

Osiguran i općinski stan

Navela je kako su uspjeli osigurati općinski stan u Novom Sarajevu u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu.

“S upravom bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju i druge perspektivne plivače i plivačice. Sada će bazen dva puta u tijeku dana biti postavljen na 50 metara, što će uveliko olakšati pripreme za natjecanja. Posebno mi je drago što sam iz budžeta Grada Sarajeva osigurala sredstva za Lanu i njezinu ekipu”, dodala je Margetić.

Ulaganje u sportaše

Kako je navela, Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportaše, osiguravati im uvjete za napredak, koristiti svoju infrastrukturu i razvijati novu.

“Lana čestitam i dobrodošla u Sarajevo! Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo je tvoja kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama. Naša stranka će se kroz vijeća i parlamente boriti da Lana Pudar, i ostali perspektivni sportaši i sportašice, dobiju adekvatne uvjete treniranja i u Mostaru”, poručila je dogradonačelnica Grada Sarajeva Anja Margetić.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x