Published On: Pon, ruj 28th, 2020

ŠTO JE U IME BOŠNJAKA URADIO DŽAFEROVIĆ NA 27. GODIŠNJICU UBOJSTVA 4. MJESEČNOG DJETETA? Dao podršku Azerbajdžanu u sukobu s Armenijom

Sukladno Izetbegovićevoj ideji realaksacije odnosa s Hrvatima, kao što smo i očekivali, danas na 27 godišnjicu od brutalnog ubojstva Ante Garića, 4. mjesečne bebe u Vitezu, ubijene granatom ABIH,  oglasio se i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

On je tom prilikom uputio  pismo predsjedniku Republike Azerbajdžan Ilhamu Aliyevu.

Džaferović je u pismu osudio armenski artiljerijski napad koji je doveo do eskalacije sukoba u oblasti Nagorno Karabah. Naglasio je da Bosna i Hercegovina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Azerbejdžan, s kojom ima izuzetno dobre prijateljske odnose.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio nadu da će se oružani sukobi, koji predstavljaju prijetnju miru u cijeloj regiji, što prije zaustaviti, te da će se pregovorima doći do mirnog rješenja u skladu s relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a.

Podsjećamo Šefik Džaferović, kao niti Željko Komšić, koji skupa predstavljaju Bošnjake u BIH, nikada se nisu ispričali niti Hrvatima i Srbima u FBIH za pokolje i etnička čišćenja preko 400.000 ljudi. Međutim oni to nisu uradili niti Amerikancima. Američki narod još čeka ispriku nadležnih  6-orici napadača na WTC, a koji su u ratu u BIH bili pripadnici Armije BIH. Mediji u Americi već su pisali kako je Džaferović skupa sa Huseinom Živaljem bio ključni čovjek za uvoz i rapoređivanje mudžahedina u BIH, a posebno se istaknuo u pribavljanju državljanstava istima. Zbog čega mu mnogi Bošnjaci danas trebaju biti zahvalni. Naime, teško da bi ostali u ovako prelijepoj Bosni, bez viza prema zapadnim zemljama, da nije te činjenice.