Published On: Pet, kol 30th, 2019

‘ŠTO JE SPORNO U MOJOJ IZJAVI, ČEMU HISTERIJA!?’ Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu tvrdi da nije obrisala svoje objave na društvenim mrežam

Ne postoji niti jedna odredba u zakonu BiH koja bi mi branila da to objavim. Post sam objavila jer nisam mogla biti na obljetnici koju je organizirao Hrvatski narodni sabor BiH, a na kojoj su bili svi dužnosnici HDZ-a BiH. Ne vidim zašto se sada upada u histeriju i nije na meni da komentiram spinove nekih sarajevskih medija, a za one koji me kritiziraju bilo bi dobro da prethodno prouče zakone BiH – komentirala je Zovko. Kazala je kako je zbog objava nisu kontaktirali iz hrvatske Vlade.

Kako su u srijedu prenijeli neki portali, Zovko je na Twitteru napisala: “Vođeni nemjerljivim domoljubljem, danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH.”

Na Facebooku je bila nešto opširnija te je, kako su prenijeli portali, navela:

“Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. studenog 1991. godine.

Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tijekom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!”

Pismo građanina ako slučajno zanima SOA-u:

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare